Home > #Hoofdnieuws > FIA ETCR Zolder: Neuville als onverwachte gast

FIA ETCR Zolder: Neuville als onverwachte gast

Thierry Neuville zal een gesmaakt gastoptreden maken tijdens de Belgische manche van de FIA ETCR, de competitie voor elektrische toerwagens op Circuit Zolder. Meervoudig vicewereldkampioen Thierry Neuville wisselt in Zolder onder meer van wagen met Norbert Michelisz, de rijder van Hyundai in de FIA ETCR en dat tijdens weekend van 9 en 10 juli.

Foto: © Hyundai Motorsport

De demonstratie op zaterdagmiddag brengt de Hyundai Veloster N ETCR en Hyundai i20 N Rally1 – de huidige FIA ETCR en WRC-bolides van Hyundai Motorsport – voor het eerst samen, waarbij de Belgische rijder Neuville en 2019 WTCR-kampioen Michelisz voor het eerst elkaars auto’s zullen besturen. Elk van hen zal de rol van leraar op zich nemen en tijdens een reeks demonstratierondjes op het vier kilometer lange circuit wegwijs maken in de fijne kneepjes van de wagens.

Neuville geeft tekst en uitleg bij de operatie: “De wagenwissel in Zolder moet voor mij en ‘Norbi’ als rijder – maar ook voor de toeschouwers van het FIA ETCR-weekend – veel plezier opleveren. Rijden met auto’s uit andere series en disciplines in de racerij is altijd interessant, en je kunt altijd veel leren. De Hyundai Veloster N ETCR zou heel interessant moeten zijn. Met 500 kW – vijf keer meer dan de hybride in mijn Rally1-auto – is hij erg krachtig, maar hij is ook veel zwaarder, dus ik kan niet wachten om te zien hoe hij accelereert en over het circuit stuurt. Natuurlijk zal het ook leuk zijn om Norbi in de Rally1 auto te krijgen – net als voor mij, zal het voor hem heel verschillend zijn, ik hoop alvast dat de fans ervan zullen genieten.

error: Alert: Content is protected !!