Home > Historic > Ypres Historic Regularity: extra Europese uitstraling voor vierde editie

Ypres Historic Regularity: extra Europese uitstraling voor vierde editie

Foto ©: Ypres Historic Regularity

Het weekend van 25 tot 27 november staat met stip genoteerd in de agenda van alle liefhebbers van historische rallysport. De vierde editie van de Ypres Historic Regularity zal opnieuw de Europese en Belgische top van deze discipline aan de start krijgen van een hoogstaande driedaagse wedstrijd. Op zaterdag wordt de Ypres Historic Rally verreden. 

Dankzij deze combinatie met de snelheidsrally op zaterdag, zal de Ypres Historic Regularity nog extra sportiever en uitdagender worden. De deelnemers krijgen vijf regelmatigheidsproeven op afgesloten wegen voorgeschoteld van elk ongeveer tien kilometer. Ook op deze regelmatigheidsritten op afgesloten wegen, zullen verschillende tijdopnamepunten worden voorzien. Door meer van deze afgesloten regelmatigheidsproeven in de wedstrijd op te nemen, sluit de Ypres Historic Regularity nog dichter aan bij de grootste Europese wedstrijden in deze discipline. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van regelmatigheidsproeven op de openbare weg, zodat de rol van de navigator essentieel blijft om een goed resultaat te behalen. 

Het format van de wedstrijd blijft onveranderd. De technische en administratieve controle wordt vrijdagochtend uitgevoerd, waarna een shakedown wordt gereden. Nadat de teams hun wagens opgesteld hebben in het startpark op de Grote Markt in Ieper, gaan ze ‘s avonds van start voor een uitdagende Ieperse avondetappe. Zaterdag wordt een lange dag, waarbij de deelnemers, net zoals in de editie van 2018, opnieuw in de regio van Braine-le-Comte zullen rijden. Het heeft een aantal jaren geduurd, maar het WRC is ondertussen in Ieper gearriveerd. Op zondag wordt de wedstrijd rond de middag afgesloten, na nog een laatste intense en uitdagende ochtendetappe. De Grote Markt van Ieper vormt opnieuw het decor van het gesloten wagenpark

error: Alert: Content is protected !!