Home > #Hoofdnieuws > WRC Kenia: Neuville uit op revanche

WRC Kenia: Neuville uit op revanche

Foto ©: Hyundai

De WRC reist af naar Kenia voor de zesde rally van het WRC-seizoen. Van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni kunnen de fans de Safari Rally van Kenia volgen. Het is een van de zwaarste wedstrijden op onverhard van het seizoen. Het ruwe en ruige safariterrein zal een zware test vormen voor de teams.

De iconische Safari Rally Kenia maakte zijn langverwachte terugkeer op de kalender in 2021, negentien jaar na het laatste WRC-evenement in Afrika. De ruige wegen van Naivasha, te midden van een prachtig landschap, zijn een zware beproeving, waarbij vorig seizoen meerdere teams problemen kregen op het rotsachtige terrein. Daarom zullen de deelnemers zich dit jaar niet alleen moeten concentreren op het tempo tijdens de vier dagen, maar ze zullen ook uit de problemen moeten blijven. Het parcours van de Safari Rally Kenia bestaat uit negentien klassementsproeven, verdeeld over vier dagen, met een totale afstand van 363,44 km. Van alle rally’s is dit het langste evenement op de WRC-kalender.

De organisatoren hebben de route van de 69ste Safari Rally Kenia op verschillende punten gewijzigd, in die mate zelfs dat bijna een derde van de route van 2021 is veranderd. De proef op vrijdag en de Narasha-proef op zondag zijn allemaal nieuw, terwijl Elmenteita, dat op zaterdag twee keer wordt verreden, in de tegenovergestelde richting wordt gereden ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast is het bosrijke Loldia met zeven kilometer verlengd, terwijl Soysambu negen kilometer langer is dan voorheen.

Uit op revanche

Het duo Neuville en Wydaeghe reed een groot deel van de 2021-editie van Safari Rally Kenia aan de leiding, maar moest op de laatste wedstrijddag opgeven. Tänak en Järveoja presteerden ook goed tijdens het evenement, met een derde plaats in het algemeen klassement en zullen na hun indrukwekkende prestatie in Sardinië op zoek gaan naar een tweede opeenvolgende overwinning. Neuville zei: “Vorig jaar was mijn eerste keer in Kenia en ik heb er enkele goede herinneringen aan. Het was een echt avontuur, want we hebben het land, de cultuur, het prachtige landschap en de wilde dieren kunnen ontdekken. Maar helaas vertrokken we met een teleurgesteld gevoel, omdat we duidelijk aan de leiding lagen en de rally gemakkelijk hadden kunnen winnen als er niet een klein probleem was geweest. Het is een ruig evenement waar je een goed evenwicht moet vinden tussen hard pushen en weten wanneer je het rustiger aan moet doen. Het weer kan ook een grote rol spelen. Maar ik voel me goed op de proeven en dit jaar zijn we uit op revanche, dus dat is waar we naar uitkijken.”

Weekend in een oogopslag

De Safari Rally Kenia begint op donderdag met de super klassementsproef: Kasarani (4,84 km). De vrijdag bestaat uit twee lussen van Loldia (19,17 km), Geothermal (11,68 km) en Kedong (31,25 km).

Twee lussen van Soysambu (29,32 km), Elmenteita (15,08 km) en Sleeping Warrior (31,04 km) op zaterdag maken het de langste dag van het evenement in termen van afstand, met een totaal van 150,88 km. De rally wordt afgesloten op zondag, wanneer de teams tweemaal Oserian (17,93 km), Narasha (13,30 km) en Hell’s Gate (10,53 km) zullen afleggen.

error: Alert: Content is protected !!