Home > Rally > BRC > Rally: Etienne Verbeke en Hervé Boussery in Ypres Rally met Skoda Fabia Rally2

Rally: Etienne Verbeke en Hervé Boussery in Ypres Rally met Skoda Fabia Rally2

Vorig jaar zagen we reeds Etienne Verbeke en Hervé Boussery in de Monteberg Rally en de Rally van Staden met een Skoda Fabia Rally2. Dit jaar zien we ze terug in actie, in de Ypres Rally, meetellend voor het WRC, en misschien nog een wedstrijd. Autosportwereld.be sprak met Etienne.

“Dit jaar gaan we opnieuw de Skoda Fabia Rally2 van SXM huren,” gaat Etienne Verbeke van start. “Fred Miclotte is voor ons echt een meerwaarde. Hij helpt ons met allerlei waaronder ons notasysteem te verfijnen. Net zoals vorig jaar zal een goede vriend van mij, Hervé Boussery, het rechterzitje voor zich nemen. We komen sowieso aan de start van de Ypres Rally. Ik ga al 30 jaar de de rally gaan kijken en het is dus ook een droom van mij om deze wedstrijd te kunnen rijden. Dat de wedstrijd nu ook opnieuw meetelt voor het Wereldkampioen zijn twee vliegen in één klap. Aankomen is dan ook het enige doel dat we hebben,” zegt Etienne.

Het duo wil graag ook nog de Rally van Staden toevoegen dit jaar, daarom organiseren ze nu vrijdag de Foute Rally Party. “Gebruikelijk vindt de Ypres Rally plaats het einde van juni. Door dat ze nu deel uit maken van het WRC werd de wedstrijd verplaatst. Daarom wouden we iets doen om die plaats in te vullen. Krisje en Liesje van ons rallyteam stelden voor een fuif te organiseren. Hervé heeft daar de ideale locatie voor. Sam Pieters, mekanieker bij SXM, zal dan weer zorgen voor de muziek.” sluit Etienne af. Er worden verschillende genres muziek gespeeld voor jong en oud en er wordt een frituur voorzien om de honger te stillen. De fuif gaat door op vrijdag 24 juni in de Eekhofstraat 20 in Ieper

error: Alert: Content is protected !!