Home > Rallycross > DIVERS > Nitro Rallycross: Robin Larsson wint de opener

Nitro Rallycross: Robin Larsson wint de opener

Op het Britse circuit Lydden Hill nabij Dover werd afgelopen weekend het eerste weekend van Nitro Rallycross 2022-2023 afgewerkt. Het was de Zweed Robin Larsson die won in de hoogste klasse, Group E.

foto copyright QNIGAN

De nieuwe hoofdklasse in Nitro Rallycross, Group E, is voorbehouden voor volledig elektrisch aangedreven wagens. Daarvan stonden er op Lydden Hill tien aan de start. Het was uiteindelijk de Zweed Robin Larsson, voorheen actief in het Wereldkampioenschap en ook het Europese kampioenschap rallycross, die naar de winst reed. De Noor Andreas Bakkerud, teamgenoot van Robin Larsson, werd tweede. De Fin Niclas Grönholm, die op het allerlaatste moment het deelnemersveld vervoegde, maakte het podium compleet.

Voor de gelegenheid werd het circuit aangepast en werd er een heuse jump aangelegd. Volgens bronnen zou de jump, mits aanpassingen met het oog op homologatie van het circuit, permanent blijven.

Voor de volgende wedstrijd trekt Nitro Rallycross naar het Zweedse Strängnäs en dat tijdens het weekend van 30 en 31 juli.

error: Alert: Content is protected !!