Home > Historic > Circuit > Historic Race Cup: Marvin Brandl domineert in Zandvoort

Historic Race Cup: Marvin Brandl domineert in Zandvoort

Foto ©: FFR-FOR

Marvin Brandl was in zijn Formule Opel oppermachtig in beide races tijdens het Pinksterweekend op het Formule 1 circuit van Zandvoort. Niet alleen was hij de snelste van de rijders op zaterdag op een droge baan, hij was onverslaanbaar op zondag, toen stromende regen er voor zorgde dat het een van de natste Formula Ford Racing – Formula Opel Racing races in jaren werd.

Voor het Pinksterweekend sloegen de FFR-FOR en de Historic Racecar Association de handen weer ineen onder de naam van de AvD Historic Race Cup, met een veld van bijna 50 rijders op het 4,259 kilometer lange circuit van Zandvoort. Vanwege de beperking van het aantal auto’s dat tegelijk op de baan mocht en ook om plaats te bieden aan de FF1600 rijders die meededen aan de Marcel Albers Memorial Trophy, werden de HRA en FFR-FOR klassen over drie races verdeeld, waarbij alle deelnemers twee keer aan de start kwamen.

Patrick Andriessen (HRA GO2 klasse) eindigde als eerste, Michael Ringstrom (HRA GO2) als tweede en Elio Cocciarelli (HRA GO2) werd derde. Marvin Brandl in zijn Formule Opel was de eerste FFR-FOR rijder die over de streep kwam, met een indrukwekkende vijfde plaats algemeen. Mede Formule Opel rijder Jochen Thissen volgde op de zesde plaats. Onno Zuidema werd negende algemeen, maar won in de FF 2000 klasse, net voor Philip Menzner, de jongste rijder van de FFR-FOR groep.

error: Alert: Content is protected !!