Home > Circuit > GT Open Spa: sterk weekend van Q1 TrackRacing

GT Open Spa: sterk weekend van Q1 TrackRacing

Q1 TrackRacing liet afgelopen weekend op de mooiste omloop ter wereld zien dat het ook internationaal zijn mannetje kan staan. Het Limburgse team behaalde afgelopen weekend niet minder dan vier zeges en nog eens twee podiumplaatsen en leidt in alle tussenstanden van de GT Open Cup Europe met nog drie meetings te gaan. Jan Lauryssen won in Spa-Francorchamps tweemaal, onder meer voor de regerende GT World Silver Cup-kampioen en F2-racewinnaar Alex Fontana. Ook John De Wilde nam tweemaal de bekers en champagne in ontvangst, voor winst in de categorie AM en Lucas Valkre en Dirk Schouten tikten als tweede en derde in de beide wedstrijden aan. Jan Lauryssen is nu leider in het kampioenschap, terwijl John De Wilde hetzelfde doet in de categorie AM. De volgende afspraak voor het team is komend weekend al, met de derde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zandvoort, terwijl op 9 en 10 juli de derde afspraak van de GT Open Cup Europe op de Hungaroring verreden wordt.

Foto: © Joachim Cieters

In de Belgische Ardennen stond dit weekend de tweede meeting van de GT Open Cup Europe op de kalender, een kampioenschap dat Q1TrackRacing dit seizoen als één van zijn doelstellingen heeft ingeschreven. Het team zorgde in Spa dit weekend met vijf Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 voor een stevige aanwezigheid en de troepen van Q1 TrackRacing waren dan ook op goede resultaten gebrand.

Jan Lauryssen en het duo Schouten-Valkre gingen voor de winst algemeen, terwijl John De Wilde en Filip Teunkens de degens kruisten in de strijd om de zege in de categorie AM. Laurent Vandervelde was dan weer op zoek naar progressie in wat amper zijn tweede raceseizoen is.

Laurent Vandervelde: “Dat klopt, ik heb in 2021 enkele races in Belcar gereden, met een toerwagen BMW en ben dit seizoen op de Porsche overgestapt. Het is geen makkelijke wagen, maar binnen het team is er een goede begeleiding en dat zorgt voor vertrouwen. Getuige, ik strandde in de tweede race van het weekend op amper drie tienden van mijn eerste podium met de ‘992’.

Ondertussen won Jan Lauryssen de beide races en zo verstevigt de Kempense ondernemer zijn voorsprong in het kampioenschap. Lauryssen was dan ook één en al positief:

“De auto was prima, de strategie zat goed en ik heb op de piste de rest gedaan. Dit seizoen verloopt zeer goed, want volgend weekend ga ik met Q1 TrackRacing richting Circuit Zandvoort waar ik mijn leidersplaats in de categorie Pro-Am verdedig. Het geheel van het seizoen mag van mij zeker zo verdergaan. Ik hou ook wel van deze Europese competitie met een goede sfeer en leuke races.”

“We kunnen dan ook moeilijk anders dan positief zijn, na zo’n sterk weekend”, aldus teammanager Nicolas Vandierendonck. “We zitten wel wat met de technische problemen waardoor Filip Teunkens zijn podiumplaatsen niet heeft kunnen verzilveren, maar voor de rest is het echt een geslaagde thuiswedstrijd geworden. We mogen nu niet op onze lauweren rusten, want de komende weken worden cruciaal in de diverse kampioenschappen, met wedstrijden in de Porsche Carrera Cup Benelux (Zandvoort), de GT Open Cup Europe (Hungaroring) en het Belcar Endurance Championship (Spa-Francorchamps).”

error: Alert: Content is protected !!