Home > F1 > F1 Canada: tijdstraf voor Alonso

F1 Canada: tijdstraf voor Alonso

Foto ©: F1

Fernando Alonso heeft een tijdstraf van vijf seconden gekregen voor het slingeren op het rechte stuk in zijn duel met Valtteri Bottas. De tweevoudig wereldkampioen krijgt vijf seconden bij zijn racetijd opgeteld, waardoor hij van de zevende naar de negende plaats zakt.

Dankzij zijn zevende plek kon Alonso dit weekend in totaal zes punten toevoegen aan de strijd om het wereldkampioenschap, maar dat aantal is nu teruggebracht tot twee. Alfa Romeo rijders Valtteri Bottas en Guanyu Zhou profiteren. Zij schuiven beiden een plaatsje op. De Spanjaard krijgt ook een strafpunt op zijn racelicentie. Alonso staat momenteel op vijf strafpunten in de afgelopen twaalf maanden. Zodra hij op twaalf stuks zit, volgt er een Grand Prix-weekend schorsing.

error: Alert: Content is protected !!