Home > F1 > F1 Canada: reacties na de race

F1 Canada: reacties na de race

Foto ©: Red Bull

De Grand Prix van Canada zit er op. Het was uiteindelijk Max Verstappen (Red Bull) die won in Montreal, voor Carlos Sainz (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes). Dit zeiden de rijders na de race.

Red Bull – Max Verstappen: “Het weekend verliep voor mij vrij vlot en daar mogen we blij mee zijn. Over het algemeen waren de Ferrari’s erg snel en sterk in de race. Het was erg spannend aan het einde; de laatste twee ronden waren erg leuk, ik was voluit aan het racen en ik gaf alles wat ik had. De safety car tegen het einde van de race hielp natuurlijk niet, Carlos had versere banden dus dat maakte het moeilijk, ik had liever aangevallen dan verdedigd, maar gelukkig pakte het goed uit.”

Sergio Perez: “We denken dat het een versnellingsbakprobleem was en dat ik helaas vast kwam te zitten in de versnelling. Het zag er goed uit, ik had een goede start, ik reed op de harde band en maakte progressie. Ik had Daniel, in de McLaren, eindelijk uit de DRS-zone gekregen en het had een race moeten worden waarin ik me een weg door het veld had kunnen banen, dus het is erg jammer. Ik voelde dat ik veel potentieel had in mijn race om veel plaatsen goed te maken en goede punten terug te winnen.”

Ferrari – Carlos Sainz: “Dat was een solide race en een intense strijd met Max tot aan de streep. Het tempo was gedurende de hele race erg goed, maar helaas verloren we de leiding na de laatste safety car. Vanaf dat moment heb ik alles gegeven om de Red Bull te passeren, maar om hier in te halen heb je wel wat meer nodig dan twee of drie extra tienden. Ook al ben ik teleurgesteld dat ik niet gewonnen heb, toch zijn er veel positieve punten te halen uit Canada.”

Charles Leclerc: “Ik heb alles gegeven. Het voelt nooit goed om op de vijfde plek te finishen, maar gezien onze startpositie en de manier waarop de race verliep, was dit het beste resultaat dat we vandaag mee naar huis konden nemen.”

Mercedes – Lewis Hamilton: “Het is eerlijk gezegd nogal overweldigend om deze derde plaats te behalen. Het is dit jaar zo’n gevecht geweest met de auto als team, maar we blijven waakzaam, gefocust en geven nooit op. Dat is iets waar ik zo trots op ben en ik blijf geïnspireerd door mijn crew dus bedankt, aan iedereen die hier in Montreal is en terug in de fabriek. De jongens vooraan zijn een beetje te snel voor ons op dit moment, ik gaf alles, maar we komen dichterbij. We moeten blijven pushen en pushen en hopelijk zijn we dan in de strijd met deze jongens.”

George Russell: “Ik had er alle vertrouwen in dat we ons een weg hadden kunnen banen langs de Haases en de Alpines. We waren zeker bezorgd dat Leclerc en Perez erdoor zouden kunnen komen en we hadden het geluk dat we ze achter ons konden houden. Uiteindelijk lag ons racetempo dichter bij Ferrari en Red Bull dan we het hele seizoen hebben gezien, maar wij hadden prestatieproblemen en zij niet.”

Alpine – Esteban Ocon: “Ik ben erg blij met het resultaat van vandaag om acht punten te scoren. Het team heeft goed werk geleverd met de auto en de strategie en het was allemaal goed geregeld. We verlaten Canada met een aantal goede punten voor het team en een grote stap omhoog in het constructeurskampioenschap.”

Fernando Alonso: “Ik denk dat we dit weekend beter hadden verdiend dan de negende positie, maar het is nog steeds goed voor beide auto’s om uiteindelijk punten te scoren. We hebben uiteindelijk een grote kans laten liggen om voor een potentieel podium te vechten, want ik had het gevoel dat ik het tempo had om dat te doen. We kregen een slecht getimede virtual safety car vlak voor onze eerste stop. Ik was op het rechte stuk toen hij werd geactiveerd en miste een pitstopkans voordat hij afliep.”

Alfa Romeo – Valtteri Bottas: “We kunnen tevreden zijn met de race van vandaag, zeker met het tempo dat we de hele middag hebben laten zien. Het is altijd goed om dubbele punten te pakken, zeker na een paar moeilijke races, maar het belangrijkste was om te zien dat we de strijd konden aangaan met de auto’s om ons heen en dat we weer terug zijn op het niveau dat we aan het begin van het seizoen hadden.”

Zhou Guanyu: “Het is een behoorlijk goed weekend geweest voor mij en voor het team, en ik ben echt blij met de achtste plek, want het is mijn beste finish in de F1 tot nu toe. Vandaag hebben we alles goed gedaan op de baan en met de strategie: we zaten een tijdje vast achter Stroll, maar desondanks hebben we het hele weekend netjes en snel doorgereden. We hebben er alles uitgehaald wat we konden en het volledige potentieel uit de auto gehaald, en in de top tien eindigen na een reeks frustrerende races is een mooie beloning.”

Aston Martin – Lance Stroll: “We hadden een geweldige strategie voor deze race en ik ben superblij dat ik een punt heb kunnen scoren. We hebben goed werk geleverd door op de eerste set banden voor een lange tijd te gaan en zo een race met één stop te laten slagen, waarbij we erin slaagden om een aantal auto’s achter me te houden.”

Sebastian Vettel: “Het was gewoon niet onze dag. We maakten een vroege stop om wat frisse lucht te vinden, maar toen kwamen de virtual safety cars op het verkeerde moment. Dat bracht mijn race echt in gevaar. Op het einde reed ik op heel oud rubber en ik probeerde vol te houden, maar dat lukte niet. Lance reed op versere banden en het team vroeg me om hem voorbij te laten om Daniel aan te vallen, wat ik graag deed.”

McLaren – Daniel Ricciardo: “Helaas niet de beste zondag voor ons. We hadden het tempo gewoon niet, en dan moesten we ook nog een paar andere dingen regelen. Dat was moeilijk, het heeft ons gewoon te ver buiten de strijd gedreven. Dus anders moeten we maar eens kijken waar het beter kan en dan een paar dingen opruimen.

Lando Norris: “We hadden vandaag op veel plaatsen pech en hadden ook gewoon niet het tempo om te racen en de mensen in te halen tegen wie we wilden racen. Het was over het algemeen erg moeilijk om in te halen en dat kwam ons tempo niet ten goede. We konden gewoon niet in de posities komen waar we wilden zijn. Ik denk dat het tempo niet al te slecht was, nog steeds niet goed genoeg, maar niet al te slecht. Alleen het feit dat we niet konden inhalen, heeft ons vandaag veel pijn gedaan.”

Williams – Alex Albon: “We wisten dat dit een moeilijk circuit zou worden en ondanks onze goede kwalificatie kon ik in de eerste drie, vier ronden al zien dat het een strijd zou worden. Ik denk dat de dertiende plek alles was wat we vandaag hadden kunnen bereiken, dus op het eerste gezicht ben ik er best tevreden mee. Ik hoop dat we in de volgende races deze upgrades kunnen doorvoeren en dat we dit kunnen blijven verbeteren.”

Nicholas Latifi: “De algemene ervaring van het weekend is vrij speciaal geweest. Het is geweldig om eindelijk mijn eerste thuisrace te hebben en de steun die ik voelde van mijn familie, vrienden en alle fans op de tribunes was geweldig. Op de baan misten we veel snelheid en we moeten proberen te begrijpen waarom, zowel met veel als weinig brandstof. We hebben nu twee weken om te proberen een en ander te analyseren voordat we naar Silverstone gaan.”

AlphaTauri – Pierre Gasly: “Bij de start van de race dachten we dat we voor een andere strategie zouden gaan, dus hebben we wat vroeger gepit, maar het maakte niet echt veel verschil. We hadden veel problemen met de grip, we gleden veel rond in deze omstandigheden en we hadden gewoon niet het tempo om in de top tien mee te vechten. We zullen alles moeten analyseren, maar objectief gezien waren we gewoon te traag in de race.”

Yuki Tsunoda: “Ik ben al naar de garage geweest om mijn excuses aan te bieden aan het hele team, ik pushte gewoon te veel bij het uitkomen van de pit en ging helaas de muur in. Het tempo was goed vandaag en we hadden ons tot op dat moment sterk hersteld, ook al was het moeilijk om in te halen, dus ik ben teleurgesteld over dat einde.”

Haas – Kevin Magnussen: “We waren gedwongen om te pitten met de schade die we hadden, maar het was niets. De auto was perfect om mee te rijden, er was geen effect op de auto. Dit is normaal, je moet de race kunnen uitrijden met wat krasjes op je auto. We hadden terug kunnen komen, maar we moesten pitten en toen was er een virtuele safety car en toen ging iedereen pitten. Het is frustrerend.

Mick Schumacher: “We hadden een PU-probleem en dat is natuurlijk erg jammer, want ik denk dat we tot op dat moment een goede race reden – het gevoel met de auto was geweldig en het tempo was ook niet slecht. We kunnen wel zeggen dat het tempo gisteren en zelfs vandaag hoog was, dus het is allemaal nog te spelen in Silverstone.”

error: Alert: Content is protected !!