Home > F1 > F1 Canada: politie met speurhonden in Red Bull garage

F1 Canada: politie met speurhonden in Red Bull garage

Foto ©: Red Bull

Vreemde taferelen in Montreal. Na de overwinning van Max Verstappen in Canada kon het Red Bull-team niet terugkeren naar hun garage. De Canadese politie weigerde hen toegang omdat er een onderzoek aan de gang was met speurhonden.

Toen de monteurs van Verstappen terug wilden keren naar de garage na het vieren van de zevende overwinning van het Red Bull-team van het seizoen, was de lokale politie bezig de garage te doorzoeken. Volgens Sky Sports-commentator Ted Kravitz is het niet per se ongebruikelijk dat de garages van Formule 1-teams worden doorzocht, maar de timing ervan nu wel. “Het was echt raar en een vreemd moment voor de Canadese politie om langs te komen met de speurhonden. Naar wat ze ook op zoek waren,” zegt Kravitz “Canadese speurhonden kunnen duidelijk explosieven, drugs en ziekelijk zoete frisdranken met veel suiker en cafeïne erin opsporen. Ze zijn duidelijk zeer getalenteerd,” grapt Kravitz over de situatie.

Of de Canadese politie inderdaad een routine-zoektocht hield, of dat er sprake was van een gerichte zoekactie, is niet duidelijk. Evenmin is iets bekend over eventuele vondsten tijdens de huiszoeking.

error: Alert: Content is protected !!