Home > Historic > Alfa Romeo met een uitzonderlijke bemanning op de 1000 Miglia

Alfa Romeo met een uitzonderlijke bemanning op de 1000 Miglia

Foto ©: Alfa Romeo

Alfa Romeo nam met een uitzonderlijke bemanning deel aan de 40e editie van de re-enactment van de “Mille Miglia”, de “mooiste race ter wereld” in de beroemde woorden van Enzo Ferrari.

Francesco Pirozzi, lid van de carrosserieafdeling van de Giambattista Vico-fabriek in Pomigliano en Cristina Posta, assemblagemedewerkster in de fabriek van Cassino, vertegenwoordigden Alfa Romeo tijdens de race aan boord van een 1900 Super Sprint. Francesco Pirozzi is 46 jaar en heeft sinds 2005 beroepservaring opgedaan in de carrosserieafdeling van de fabriek in Pomigliano d’Arco, met name op het gebied van de geometrie van de Alfa Romeo 147- en 159-modellen. Cristina Posta werkt sinds 2018 aan de assemblage in de fabriek van Cassino. Door haar familiebanden had ze al een emotionele band met Alfa Romeo voordat ze er werkte en wilde ze altijd al deel uitmaken van de groep.

Alfa Romeo was met 50 auto’s opnieuw het best vertegenwoordigde merk in de race. Het ging onder meer om modellen uit de privécollectie van het merk die normaal te zien zijn in het Alfa Romeo-museum in Arese: de 6C 1500 Super Sport uit 1928, de 1900 Sport Spider uit 1954 en de 1900 Super Sprint uit 1956.


error: Alert: Content is protected !!