Home > Moto > MotoGP > MotoGP Duitsland: Quartararo leidt Franse dubbelslag in Duitsland

MotoGP Duitsland: Quartararo leidt Franse dubbelslag in Duitsland

Fabio Quartararo en Yamaha maakten er op de Sachsenring een demonstratierit van. Op het podium kreeg de Fransman het gezelschap van zijn landgenoot Johann Zarco.

foto: ©motogp.com

Fabio Quartararo domineerde met de fabrieks-Yamaha de Duitse MotoGP wedstrijd. Hij ging van bij de start aan de leiding en zag aanvankelijk enkel Francesco Bagnaia met de fabrieks-Ducati volgen maar de Italiaan ging tegen de vlakte en ziet nu alle hoop in het kampioenschap verdampen. Het gat dat Quartararo zo erfde op Johann Zarco en de Pramac Ducati, bleef hij verder uitdiepen en hij reed naar een onbedreigde zege. Het werd dus een Franse dubbelslag in Duitsland. Jack Miller kon met de andere fabrieks-Ducati, ondanks een long lap penalty, de derde podiumplaats pakken voor Aleix Espargaro en Aprilia. Het lijkt er nu op dat Quartararo definitief op weg is naar de titel, met 33 punten voorsprong op Espargaro en al 61 punten op Zarco. Wie er dus nog iets in de weg zal leggen van Quartararo wordt maar zeer de vraag…

Fernandez en Guevara eveneens met one-man show

De wedstrijd in de Moto2 werd een zaak van Augusto Fernandez die al na enkele rondes resoluut de leiding greep en aan het einder verdween. Zijn leiderspositie werd nooit bedreigd. De strijd om het podium woedde wel tot de lijn. Uiteindelijk maakte Pedro Acosta er een Red Bull KTM Ajodubbelslag van, na een eacelang duel met Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team). Barry Baltus besloot de RW Racing GP machine aan de kant te zetten. Met een crash in de eerste training, die hem een aantal hechtingen opleverde, een negentiende startplaats en een nieuwe crash in de warmup, werd het voor de Belg een weekend om te vergeten. Puntenleider Celestino Vietti viel uit maar houdt nog net de leiding in het kampioenschap in handen.

En ook in Moto3 zagen we één man de zaken domineren. Izan Guevara (GASGAS Aspar Team) leidde van start tot finish en won voor Dennis Foggia (Leopard Racing) en Sergio Garcia (GASGAS Aspar Team). Guevara nadert maar het is Garcia die voor zes punten de leiding houdt in de tussenstand.

error: Alert: Content is protected !!