Home > Circuit > In een notendop: FRECA-F4-SF-EuroFormula

In een notendop: FRECA-F4-SF-EuroFormula

  • FRECA – In de Nederlandse duinen was er op Zandvoort een treffen in het Formula Regional European. Paul Aron (Prema) kon zaterdag vanop pole Hadrien David (R-Ace) achter zich houden voor de zege. David liep echter tegen een bestraffing voor het verkeerde gebruik van de push-to-pass waardoor Kas Haverkort (Van Amersfoort) en Gabriele Minì (ART) op het podium mochten klimmen. Aron haalde ook voor de zondag de pole en kon die opnieuw verzilveren in de tweede race van het weekend. Deze keer was er een tweede plaats voor Minì en mocht Prema teamgenoot Dino Beganovic mee op het podium. In de tussenstand leidt Beganovic met 174 punten voor Aron (138 punten).
  • F4 Italië – Driedubbele zege voor de Italiaan Kimi Andrea Antonelli (Prema), die een mooie zaak doet in de tussenstand van het kampioenschap. Voor onze landgenote Maya Weug was er een dertiende plaats met de Iron Lynx in de eerste race, een mooie tiende plaats in race twee en tenslotte een dertiende plaats in de afsluitende derde race. Onze andere landgenoot, Jules Castro, moest zich met de Van Amersfoort bolide tevreden stellen met achtereenvolgens een 21ste, 23ste en 24ste plaats. In de tussenstand van het kampioenschap blijft Camara leider met 147 punten, maar hij ziet Antonelli naderen tot 144 punten. Vermelden we ook nog even dat Maya Weug er op een dertiende plaats staat met elf punten.
  • EuroFormula – Nog op Spa was er een hattrick voor de Deen Oliver Goethe, die met zijn Motopark Dallara-Spiess drie zeges pakte in de eerder schaars bezette races voor de Euroformula Open. Goethe blijft ruim leider in de tussenstand.
  • SF – In Japan zagen we in de SuperFormula een allereerste zege voor de Zwitser Sacha Fenestraz (Kondo Racing Toyota). Hij ging er voor aan Toshiki Oyu (Nakajima Racing Honda) en Tomoki Nojiri (Team Mugen Honda).

error: Alert: Content is protected !!