Home > Electric > In een notendop: ETCR Jarama

In een notendop: ETCR Jarama

Foto: © FIA ETCR

  • Maxime Martin (Romeo Ferraris) – Onze landgenoot kwam in de eerste halve finale van Furious pool goed weg. In de derde ronde van vier probeerde hij langszij te komen bij Mikel Azcona (Hyundai), maar hij ging te ver en nam veel grind mee. Gelukkig kon hij verder, maar meer dan op de derde en laatste plaats de race uitrijden zat er niet in. De overwinning ging uiteindelijk naar Mattias Ekström (Cupra EKS) die daarmee de pole haalde voor de superfinale.
  • Halve Finale 2 (Furious pool) – Nicky Catsburg (Hyndai) wist als enige dit weekend te winnen, nadat hij op plek drie startte. Hij vertrok sterk waardoor hij meteen enkele meters voorsprong had op Tom Blonqvist (Cupra EKS) en Giovanni Venturini (Romeo Ferraris) die net zoals onze landgenoot en teamgenoot iets te wijd ging en bijna spinde.
  • Superfinale Furious pool In de laatste race van het weekend startte onze landgenoot vanop plaats drie, maar ging na drie bochten naar plek twee omdat Azcona te graag de eerste plek wou overnemen van Ekström. Martin was de enige die Ekström kon volgen, maar moest tevreden zijn met plek twee. Azcona eindigde op een seconde van de leider op plek drie en achter hen waren het Catsburg, Venturini en Blomqvist die de race afsloten.
  • Halve finales (fast pool) – In de eerste halve finale kon Adrien Tambay (Cupra EKS) redelijk gemakkelijk winnen en de pole voor de superfinale veroveren. Achter won Norbert Michelisz (Hyundai) het duel voor de tweede plaats tegen Jordi Gené (Cupra EKS). In de tweede halve finale gingen de drie tenoren, Jean-Karl Vernay (Hyundai), Bruno Spengler en Luca Filippi (beide Romeo Ferraris), samen de eerste bocht in waardoor ze tegen elkaar botsten. Hierdoor moest Filippi voor de tweede keer dit weekend opgeven. Vooraan wist Spengler, Vernay achter zich te houden en de tweede halve finale te winnen.
  • Superfinale Fast pool – In de Fast Pool eindigden de wagens in koppeltjes per team. Na de vijf ronden wist Tambay maar net te winnen voor Gené. Achter beide Cupra reed Michelisz de hele tijd op zijn eentje en kwam twee seconden later aan om het podium te vervolledigen. Vernay, Spengler en Filippi kwamen samen op zo’n vijf seconden van de leiders aan.
  • Stand na het weekend – Door elke race in Jarama te winnen springt Ekström naar de eerste plaats van het klassement met 280 punten. Zijn teamgenoot Tambay heeft nu een achterstand van zes punten. Het gevecht om plek drie gaat tussen Azcona (203) en Martin (200). De top vijf wordt afgesloten door Bruno Spengler met 182 punten. Op 8, 9 en 10 juli komt de ETCR naar Zolder voor het vierde weekend van het seizoen.
error: Alert: Content is protected !!