Home > Circuit > GT Open Spa: Hites en Pulcini verzilveren polepositie

GT Open Spa: Hites en Pulcini verzilveren polepositie

Benjamin Hites en Leonardo Pulcini wonnen met hun Lamborghini Huracan GT3 van Oregon Team met net geen vijf seconden voorsprong op de HRT Mercedes-AMG GT3 van Jordan Love en Frank Bird. De andere wagen van Oregon werd in handen van Kevin Gilardoni en Glenn Van Berlo derde.

Hites en Pulcini nemen ook de leiding in het kampioenschap. Joe Osborne en Nick Moss (Optimum Motorsport – McLaren) stonden voor Spa aan kop, maar zij werden het slachtoffer van een aanrijding in La Source, net na de start, en dienden op te geven.

Laurent de Meeus eindigde met teamgenoot Jamie Stanley in de AF Corse Ferrari 488 GT3 Evo tiende algemeen en op een mooie tweede plaats in de Am-klasse.

Voor voormalig 24 uur van Le Mans-winnaar Earl Bamber werd het een ongelukkige wedstrijd met een vijftiende plaats op 4 ronden van de winnaar. Eerst verloor hij met zijn Singha Racing Team TP 12 Porsche 911 GT3 R behoorlijk wat tijd na een aanrijding met de Mercedes van Adam Christodoulou. Later zat zijn teamgenoot Piti Bhirombhakdi even gevangen in het grind.

Het langere wedstrijdformaat van 2 uur 20 minuten plus 1 ronde werd positief onthaald en GT Sport overweegt om dit vanaf volgend jaar meer toe te passen.

error: Alert: Content is protected !!