Home > F1 > F1: Pierre Gasly ook in 2023 bij AlphaTauri

F1: Pierre Gasly ook in 2023 bij AlphaTauri

Foto ©: AlphaTauri

Er gaan momenteel veel geruchten rond over de toekomst van Pierre Gasly. Volgens Franz Tost is er maar weinig reden tot speculatie over het komende seizoen voor de Fransman, want volgens de teambaas is het zeker dat Gasly in 2023 voor AlphaTauri zal rijden.

Sinds Sergio Perez een contractverlenging tot 2024 kreeg bij Red Bull Racing, gonst het van de speculaties over Pierre Gasly in de Formule 1. De Fransman zou namelijk graag een tweede kans krijgen bij het topteam en zich opnieuw meten met Max Verstappen, nadat zijn eerste poging in 2019 allesbehalve een succes was. Met de contractverlenging van Perez zit dat er voorlopig niet in. Het is daarom de vraag wat de Fransman nu gaat doen. Blijft hij bij AlphaTauri of waagt hij een kans bij een ander team? Zo gaan er geruchten dat Gasly een overstap zal maken naar Aston Martin en zelfs Mercedes.

Volgens Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, is er alleen geen reden om te speculeren over de toekomst van Gasly. De Oostenrijker zei op de FIA persconferentie voor teambazen dat het “100 procent zeker is dat Gasly in 2023 voor AlphaTauri zal rijden”. De Fransman staat ook nog tot volgend seizoen onder contract bij Red Bull en AlphaTauri. De vraag is alleen wat de Fransman na dat seizoen gaat doen. Hij moet immers nog minstens een jaar wachten tot er mogelijk een stoeltje vrijkomt bij Red Bull Racing en als Yuki Tsunoda stappen blijft maken, zou dat stoeltje wel eens naar de Japanner kunnen gaan.

error: Alert: Content is protected !!