Home > F1 > F1 Canada: Verstappen steviger aan de leiding na winst in Montreal

F1 Canada: Verstappen steviger aan de leiding na winst in Montreal

Foto ©: Red Bull

Max Verstappen (Red Bull) behaalde zijn zesde overwinning van het seizoen in Canada. De Nederlander was sneller dan Carlos Sainz (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes). Sergio Perez (Red Bull) viel al vroeg in de race uit na een probleem met de versnellingsbak.

De omstandigheden waren beter dan op vrijdag en zaterdag. Het Circuit Gilles Villeneuve lag er voor de race droog bij. Iedereen vertrok goed en Max Verstappen had meteen een gat van een seconde op Fernando Alonso (Alpine). George Russell (Mercedes) startte sterk en ging meteen voorbij de Haas van Mick Schumacher. Charles Leclerc (Ferrari) begon meteen aan zijn inhaalrace en zat na de eerste ronde op de zeventiende plek. Er was ook al snel pech voor Kevin Magnussen (Haas). De Deen moest naar binnen voor een nieuwe voorvleugel en tuimelde naar de laatste plek. Na een kwartier was er nog meer pech, nu voor Sergio Perez. De Mexicaan had in de kwalificatie ook al pech en moest nu de wedstrijd staken na een probleem met de versnellingsbak. Intussen was Leclerc al naar de twaalfde plek geklommen.

Mick Schumacher was bezig aan een sterke race, maar de Duitser viel stil in dezelfde bocht waar Perez zijn auto moest stilzetten. Pech voor Schumacher. Dat zorgde voor een virtual safety car en daarvan maakte George Russell gebruik. De Brit wisselde naar de harde band. Charles Leclerc was een van de weinige rijders die nog niet had gewisseld, maar schoof zo wel op naar de achtste plek. Zijn teamgenoot Carlos Sainz wisselde intussen ook van banden en zo reed Max Verstappen weer aan de leiding. Halfweg de race was de top drie: Verstappen, Sainz, Hamilton. Charles Leclerc had veel moeite met de Alpine van Esteban Ocon. De Monegask klaagde over een gebrek aan grip en zat lang achter de Fransman. Met nog 28 ronden te gaan moest ook Leclerc naar binnen, maar de bandenwissel ging niet echt vlotjes. Leclerc sloot aan als twaalfde.

Doordat Verstappen al vroeg van band wisselde, moest de regerend wereldkampioen weer naar binnen. Zo ging Carlos Sainz weer naar de leiding. Max Verstappen sloot aan als derde, maar ging snel voorbij de Mercedes van Lewis Hamilton. Het gat met Sainz bedroeg wel tien seconden. Ook Hamilton ging naar binnen en sloot achter zijn teamgenoot aan als vierde. Kort daarna was er een safety car. De AlphaTauri van Yuki Tsunoda was gecrasht. Dat zorgde ervoor dat Carlos Sainz weer binnen ging voor nieuwe banden. Max Verstappen kwam zo wel weer aan de leiding, maar de banden van Sainz waren zes rondjes jonger. Met nog zestien ronden te gaan ging de safety car naar binnen, de voorsprong van Max Verstappen was iets meer dan een halve seconde. Leclerc ging voorbij de Alpine’s van Alonso en Ocon en stond zo op de vijfde plek. Sainz geraakte maar niet voorbij Verstappen, maar het gat tussen de twee bleef klein. De Spanjaard kwam nog heel dicht, maar het was toch Max Verstappen die won in Canada. De Nederlander was sneller dan Sainz en Lewis Hamilton. Charles Leclerc finishte uiteindelijk toch nog als vijfde.

error: Alert: Content is protected !!