Home > F1 > F1 Canada: reacties na kwalificatie

F1 Canada: reacties na kwalificatie

Foto ©: Red Bull

Zaterdagavond stond de kwalificatie in de Grand Prix van Canada op het programma. Het was uiteindelijk Max Verstappen (Red Bull) die de polepositie pakte. De Nederlander was sneller dan Fernando Alonso (Alpine) en Carlos Sainz (Ferrari). Dit vertelden de rijders na de kwalificatie.

Red Bull – “Vandaag was gewoon heerlijk. De omstandigheden waren erg lastig, het was erg glad, maar we bleven kalm, we zorgden ervoor dat we er op het juiste moment waren en we hebben een aantal solide ronden kunnen rijden”, vertelt Max Verstappen.

Sergio Perez: “Ik denk dat we het tempo hadden om een stuk verder op de grid te staan, dus vandaag is een pijnlijke. Het was een fout van mijn kant, ik heb het verprutst en het spijt me heel erg voor mijn Team want ik heb ze vandaag in de steek gelaten.”

Alpine – “Het is een geweldig resultaat voor ons om vandaag de tweede plaats te pakken, dus ik voel me erg tevreden. Laten we kijken of we met Max kunnen vechten in bocht één, dat gezegd hebbende, zal het streven om sterke punten te scoren ons hoofddoel zijn”, zegt Fernando Alonso.

Esteban Ocon: “Allereerst ben ik blij voor het team en voor Fernando vandaag. Hij verdient het om op de eerste rij te starten na een erg sterk weekend tot nu toe. Van mijn kant voel ik me teleurgesteld omdat er vandaag waarschijnlijk meer in had gezeten in deze omstandigheden.”

Ferrari – “Vandaag hadden we een goed tempo en over het algemeen was het een goede kwalificatie gezien de lastige omstandigheden. In de allerlaatste sector voelde het een beetje als een “alles of niets” situatie en ik pushte een beetje te veel bij de laatste chicane”, vertelt Carlos Sainz.

Charles Leclerc: “Dat is de beste startpositie die we dit weekend konden veiligstellen. Wat belangrijk is, is dat het gevoel in de auto goed was en dat ik nog een paar ronden kon rijden voor de race. Onze focus is om morgen alles te geven”.

Mercedes – “Vandaag was high risk, high reward – overschakelen naar slicks was onze enige kans om vandaag pole position te pakken. Het was letterlijk alleen bocht één, als die net zo droog was geweest als de andere bochten hadden we er echt goed voor kunnen staan”, zegt George Russell.

Lewis Hamilton: “Eerlijk gezegd voel ik me geweldig, zo blij! Plek vier! We hebben vannacht veel werk aan de auto gedaan. We hebben nog iets andere set ups voor de race, maar we zitten in een geweldige positie dus hopelijk kan ik proberen om de positie in ieder geval vast te houden.”

Haas – “Het was best goed al hebben we nog steeds niet alles gemaximaliseerd – we moesten één ronde afbreken vanwege verkeer en alles werd een beetje koud, wat ik niet wilde. Ik ben nog steeds erg blij met plek zes en het is een goede positie om morgen aan de race te beginnen”, vertelt Mick Schumacher.

Kevin Magnussen: “Het is waar we op gehoopt hadden. We hebben al eerder in Imola gezien dat deze omstandigheden ons bevallen en vandaag hebben we de klus geklaard”.

McLaren – “Jammer om de sessie af te sluiten, met een paar technische problemen en problemen met de auto. Ik heb dus geen kans gekregen om te proberen in Q3 te komen, wat frustrerend is – maar we gaan proberen het probleem te verhelpen en gaan er morgen tegenaan”, zegt Lando Norris.

Daniel Ricciardo: “Als je in Q3 en de top tien komt, om dan met een negende plaats te vertrekken, denkt een deel van mij dat het beter had gekund, maar omdat de baan opdroogde, verloren we net een klein beetje van ons voordeel. Met dat gezegd hebbende, denk ik dat het tot nu toe een positief weekend is geweest.”

Alfa Romeo – “Ik had het gevoel dat we nog hoger hadden kunnen staan dan plek elf, maar ik had pech met de timing: Ik was een van de eersten die over de streep kwamen op een moment dat de baan bijna een seconde per ronde verbeterde”, vertelt Valtteri Bottas.

Zhou Guanyu: “Ik ben ontzettend blij om in Q3 te komen, vooral omdat het de eerste keer was dat ik een volledig natte kwalificatiesessie had op pas mijn derde regenachtige sessie overall. We gaan proberen morgen ons beste beentje voor te zetten en te vechten voor een top tien-klassering.”

Williams – “We hadden vandaag een behoorlijk goed tempo in de auto met onze beste kwalificatie van het jaar. We hebben wat veranderingen aangebracht in de manier waarop we de kwalificatie benaderden en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, dus ik ben blij met vandaag en denk dat we het goed gedaan hebben”, zegt Alex Albon.

Nicholas Latifi: “Een erg lastige kwalificatiesessie waarbij de omstandigheden extreem slecht waren. Het zal morgen een uitdaging worden, maar we hopen vooruit te komen en alle kansen te maximaliseren.”

AlphaTauri“Het zat vandaag altijd in het plan om slechts twee ronden naar buiten te gaan, vanwege de motorstraf die ik dit weekend neem. Ons plan is altijd geweest om ons gedurende de trainingen op morgen te concentreren”, vertelt Yuki Tsunoda.

Pierre Gasly: “Ik ben enorm teleurgesteld over die kwalificatie. De derde vrije training was geweldig voor ons dus we wisten dat we het potentieel hadden om het vanmiddag goed te doen, maar in Quali sloegen we de plank gewoon volledig mis. Ik had een probleem met de remmen en ik kon niet door naar Q2”.

Aston Martin – “Ik weet niet waar ons tempo is gebleven. We hebben niet veel veranderd tussen de derde vrije training en de kwalificatie – maar we waren te langzaam en we begrijpen het niet. De auto was erg moeilijk te besturen – hij gleed weg en had een erg slechte achterkant”, zegt Sebastian Vettel.

Lance Stroll: “We waren vanochtend behoorlijk competitief in de derde vrije training, dus het was teleurstellend om dat geen vervolg te geven in de kwalificatie. In Q1 had de auto gewoon geen grip, waardoor we achteraan het peloton bleven hangen.”

error: Alert: Content is protected !!