Home > Circuit > DTM Imola: Ricardo Feller snelste in tweede race

DTM Imola: Ricardo Feller snelste in tweede race

Foto ©: DTM

In Imola werd vandaag de tweede DTM-race van het weekend verreden. Daarin was Ricardo Feller (ABT Sportsline – Audi), die ook al de polepositie had gepakt, de snelste. De Zwitser was sneller dan de Amerikaan Dev Gore (Team Rosberg – Audi) en Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport – BMW)

Laurens Vanthoor (SSR Performance – Porsche) moest jammer genoeg al redelijk vroeg in de race opgeven na een lekke band. Ook de tweede in de kwalificatie, de Braziliaan Felipe Fraga (AF Corse – Ferrari), moest opgeven. Fraga was zeker niet de laatste, want ook de winnaar van de eerste race op zaterdag, René Rast (Team ABT – Audi) kon de race niet afwerken. Het was polesitter Ricardo Feller die de race naar zich toetrok. De Zwitser maakte al vroeg zijn verplichte pitstop, maar kon een kwartier voor het einde de leidersplaats terug overnemen en gaf die niet meer weg. Dev Gore, die de race nog als 22ste moest starten, eindigde knap als tweede. Marco Wittmann mocht mee op het podium als derde. Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport – BMW) reed een solide race en eindigde als veertiende. De leider in het DTM-klassement, Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport – BMW) finishte als vijfde.

Het was een echte veldslag in Imola, want tien rijders haalden de finish niet. Naast Vanthoor, Fraga en Rast, haalden ook onder andere Thomas Preining (KÜS Team Bernhard – Porsche) en Clemens Schmid (GRT – Lamborghini) het einde van de race niet. Sheldon van der Linde blijft leider, voor Mirko Bortolotti (GRT – Lamborghini) en Nico Müller (Team Rosberg – Audi). Van 1 tot 3 juli trekt de DTM naar de Norisring in Nürnberg.

error: Alert: Content is protected !!