Home > Electric > In een notendop: ETCR

In een notendop: ETCR

Foto: © FIA ETCR

  • Maxime Martin (kwarfinale 2 pool Furious) – Deze ochtend zette onze landgenoot in de Rome Ferraris de vierde tijd neer in de kwalificatie voor de Furious Pool, waardoor hij op pole startte in kwartfinale twee. Hij profiteerde er optimaal van en won ook zijn race probleemloos. Dit was ook omdat Nicky Catsburg (Hyundai) en Giovanni Venturini (Romeo Ferraris) een heel eind in gevecht waren met elkaar en hierdoor hun powerboost opgebruikten. In de laatste ronde stak Venturini Catsburg voorbij waardoor het een één-twee werd voor Romeo Ferraris.
  • Pool Furious (kwartfinale 1) – De meest gelijke start zagen we in deze kwarfinale. Alle drie de wagens gingen samen in de de eerste bocht, maar doordat die naar rechts ging, had Mattias Ekström (Cupra EKS) het voordeel dankzij zijn pole. Zijn teamgenoot Tom Blomqvist zat ingesloten tussen hem en Mikel Azcona (Hyundai), maar kon de tweede plaats behouden. De volledige tweede ronde waren Azcona en Blomqvist aan het vechten voor positie twee, maar in de laatste bocht viel de Spanjaard aan en stak de Brit voorbij. Door dit gevecht reed Ekström zeven seconden weg en won hij gemakkelijk. In de laatste ronde kwamen de twee kemphanen in contact met elkaar, maar er was enkel blikschade bij de thuisrijder en hij kon nog tweede worden en zich samen met de Zweed kwalificeren voor halve finale één.
  • Pool Fast (kwartfinale 1) – In de eerste kwartfinale van de Fast Pool was Jordi Gené (Cupra EKS) de overwinnaar. Ondanks dat Gené iets minder goed wegkwam dan Bruno Spengler (Romeo Ferraris), ging hij dankzij zijn powerboost als leider door de eerste bocht. Omdat Spengler hierdoor iets moest inhouden kwam de andere Cupra EKS van Adrian Tambay langszij en heroverde plek twee. Beide Cupra bleven in een gevecht dat de volle vier ronden bleef duren kon Gené voor zijn teamgenoot blijven en de overwinning grijpen. Spengler kon nooit aanvallen en eindigde derde, waardoor hij afvalt naar halve finale twee, terwijl de twee Cupra doorgaan naar halve finale één.
  • Pool Fast (kwartinale 2) – In de tweede kwartfinale kwam iedereen evengoed weg, maar ook hier was de powerboost beslissend. Norbert Michelisz (Hyundai) begon als leider, maar ging zij-aan-zijn in bocht één met Luca Filippi (Romeo Ferraris) die aan de buitenkant probeerde voorbij te steken. Door dit gevecht kon Karl Vernay (Hyundai) profiteren door zijn powerboost te sparen en een slimme lijn te kiezen om de Romeo Ferraris voorbij te gaan in de volgende bochten. Toch ging dat niet zo gemakkelijk, maar nadat Filippi iets te veel kerb meenam in een bocht spinde hij en had hij problemen, waardoor hij moest opgeven. Omdat Vernay iets moest inhouden kon Michelisz gemakkelijk winnen en zich plaatsen voor halve finale één.
  • ETCR op zondag – Morgen is het de laatste dag voor de FIA ETCR in Jarama. Eerst is de Fast pool aan zet met hun twee halve finales om 9u05 en 9u21. Op de middag is het dan de beurt aan de Furious pool met Maxime Martin om 12u05 en 12u21. Het weekend wordt afgesloten met de twee super finals waarin de zes wagens het tegen elkaar opnemen in hun respectievelijke groep. De Fast pool begint eraan om 15u06 en de Furious pool om 18u10.
error: Alert: Content is protected !!