Home > #Hoofdnieuws > GT World Zandvoort: Vanthoor-Weerts onbetwist naar de zege

GT World Zandvoort: Vanthoor-Weerts onbetwist naar de zege

Dries Vanthoor en Charles Weerts wonnen race 1 van de Sprint Cup op het circuit van Zandvoort. Ze hadden net geen drie seconden voorsprong op het Franse duo Jules Gounon-Jim Pla in een Mercedes van AKKODIS ASP. Simon Gachet en Christopher Haase (Tresor by Car Collection – Audi) werden derde. Ulysse De Pauw won met teamgenoot Pierre Alexandre Jean de Silver Cup en ze werden vierde algemeen in hun AF Corse Ferrari.

(Foto: © Fanatec GT World Challenge Europe)

Vanthoor en Weerts leidden van start tot finish en behaalden een meer dan verdiende overwinning op het circuit aan de Noordzee. Zelfs een wedstrijdneutralisatie in de slotfase kon het Belgische duo van WRT niet uit het ritme brengen. Na zijn polepositie van vanmorgen, maakte Charles Weerts een uitstekende start. Ulysse De Pauw begon als derde en wist onmiddellijk naar plaats twee op te schuiven. De rijder van AF Corse werd onder druk gezet door Jules Gounon en tijdens de pitstops verloor de Ferrari de positie aan de Mercedes.

Na een safety car, om een stilgevallen McLaren naar een veilige plaats te brengen, werd op een vijftiental minuten van de finish de eindsprint ingezet. Pierre Alexandre Jean moest intensief verdedigen ten opzichte van Audi-rijders Niederhauser en Haase. Uiteindelijk ging Christopher Haase voorbij de Ferrari.

Voor enkele andere Belgen verliep de wedstrijd gecompliceerder. Vervisch-Rossi werden in de WRT Audi vijftiende, na gestart te zijn vanop plaats 23 en een spin van de MotoGP-legende. Louis Machiels en Andrea Bertolini (AF Corse – Ferrari) finishten achttiende en tweede in Pro-Am, net voor Engelhart-De Leener (Dinamic Motorsport – Porsche). Gilles Magnus en Nicolas Baert (Saintéloc Junior Team – Audi) zagen als 21ste de finishvlag

De leiders in het kampioenschap van de Sprint Cup, Marciello-Boguslavskiy (AKKODIS ASP – Mercedes), werden slechts 23ste. Ze waren tiende toen Marciello op het einde van de wedstrijd met een lekke band te maken kreeg.

error: Alert: Content is protected !!