Home > F1 > F1 Canada: Max Verstappen alweer de snelste in tweede vrije training

F1 Canada: Max Verstappen alweer de snelste in tweede vrije training

Foto ©: Red Bull

In Canada stond de tweede vrije training op het programma. Nadat Max Verstappen (Red Bull) de snelste was, zette de Nederlander alweer de snelste tijd neer in Montreal. Verstappen was sneller dan de Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Net zoals in de eerste vrije training, was het regerend wereldkampioen Max Verstappen die sterk aan de vrije training startte. De Nederlander verbeterde regelmatig zijn tijd en klokte een tijd van 1.14.532, waarmee hij zes tienden sneller was dan Fernando Alonso (Alpine). Carlos Sainz was ook sterk begonnen aan de vrije training. De Ferrari-rijder reed naar een tweede plaats, wel op ruim vier tienden van Verstappen. Na een twintigtal minuten was er een virtual safety car vanwege een blikje op de baan. Dat werd uiteraard snel weggehaald. Iets voor halfweg was het weer Max Verstappen die zijn eigen tijd verbeterde. De Nederlander scherpte zijn tijd met vier tienden aan.

Charles Leclerc kon net niet de tijd van Verstappen verbeteren, maar de Monegask kwam wel op minder dan een tiende van de Red Bull-rijder. Mercedes had het weer moeilijk. George Russell stond op een zevende plek, terwijl Lewis Hamilton slechts dertiende stond. Met nog twintig minuten te gaan was er nog weinig beweging bovenaan. Het was nog steeds Max Verstappen die een tikkeltje sneller was dan Charles Leclerc.

Voor het laatste deel stapten de meeste rijders over naar de zachte band. Niemand kwam nog over de tijd van Max Verstappen, waardoor de Nederlander na de eerste vrije training ook de snelste was in de tweede vrije training in Canada. De Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz eindigden als tweede en derde. Sergio Perez had het ook heel moeilijk en stond pas elfde.

error: Alert: Content is protected !!