Home > F1 > F1: Alonso zet snelste tijd neer in natte vrije training

F1: Alonso zet snelste tijd neer in natte vrije training

Foto ©: Alpine

De laatste vrije training in Canada was één in moeilijke omstandighden. Uiteindelijk was het verrassend Fernando Alonso (Alpine) die de snelste tijd neerzette. De Spanjaard was sneller dan Pierre Gasly (AlphaTauri) en Sebastian Vettel (Aston Martin). Een verrassende top drie. Beide Red Bulls reden weinig rondjes en eindigden pas als achtste en negende. Charles Leclerc (Ferrari) zette door technische problemen geen tijd neer.

Voor de start van de derde vrije training koos Mercedes ervoor om de tweede metalen steun, die het aan de vloer had bevestigd om porpoising tegen te gaan, weg te halen. De reden is dat rivalen hebben gevraagd om opheldering en dat er een protest kan volgen als Mercedes de extra steunen blijven gebruiken. Het was ook een ontzettend natte vrije training in Canada, alle rijders kozen uiteraard voor de regenbanden. De eerste paar minuten was het voor de meeste rijders vooral ontdekken hoe de baan ervoor stond. Na een kwartier was het verrassend Sebastian Vettel die de snelste tijd neerzette. Kort daarna verbeterde Yuki Tsunoda (AlphaTauri) die tijd en was er nog geen spoor van de Ferrari’s en Red Bulls. Iets voor halfweg kregen we dan toch de tenoren. Carlos Sainz (Ferrari) scherpte zijn tijd aan en was net iets sneller dan Valtteri Bottas (Alfa Romeo), die naar de tweede plek was geklommen.

Halfweg de laatste vrije training had Max Verstappen nog geen ronde afgelegd. De Nederlander reed één serieuze ronde en ging vreemd genoeg meteen weer naar binnen. Red Bull stond op plaatsen negentien en twintig zonder tijd. Intussen was het alweer Sebastian Vettel die de beste tijd neerzette. Maar lang kon de Duitser daar niet van genieten. Fernando Alonso was bijna een seconde sneller dan Vettel en ging zo naar de eerste plaats. Even later verbeterde Alonso zelfs zijn eigen tijd met bijna een halve seconde. Hij was zo bijna een anderhalve seconde sneller dan Lance Stroll (Aston Martin), die knap tweede stond. Met nog tien minuten op de klok hadden beide Red Bulls en Charles Leclerc (Ferrari) nog steeds geen tijd neergezet.

Sebastian Vettel kende een goede laatste vrije training. De Duitser deed bijna een halve seconde van de tijd van Alonso en ging zo weer naar de eerste plaats. Maar ook Alonso was in zijn sas. De Spanjaard ging terug naar de eerste plek, een mooi duel tussen de twee ervaren rijders. Max Verstappen en Sergio gingen in de laatste minuten eindelijk weer de baan op, maar tot sterke tijden leidde dat niet. Kort voor het einde volgde de – verrassend genoeg – eerste gele vlag. Kevin Magnussen (Haas) stond stil in de tweede bocht maar kon meteen weer verder. Op het einde had Max Verstappen nog veel geluk wanneer hij de achterkant van zijn auto verloor, maar net niet de baanafzetting raakte. Uiteindelijk was het Fernando Alonso die de laatste vrije training als snelste afsloot. De Spanjaard was sneller dan Pierre Gasly en Sebastian Vettel. De kwalificatie start heel snel na de laatste vrije training en de omstandigheden zullen ook dan nat zijn. Misschien krijgen we een verrassende polesitter.

error: Alert: Content is protected !!