Home > Moto > MotoGP: wie lost Marquez af in Duitsland?

MotoGP: wie lost Marquez af in Duitsland?

Marc Marquez was de ontegensprekelijke keizer van de Sachsenring, met acht opeenvolgende zeges. Maar de keizer is er deze keer niet bij. Marquez wordt voor de vierde keer aan de arm geopereerd en is er een aantal wedstrijden niet bij. Sommigen beweren zelfs dat de Spanjaard tot het einde van het seizoen afwezig zou blijven.

foto: ©motogp.com

Het geeft uiteraard ruimte aan wie ambieert de nieuwe heerser te worden op de Duitse omloop. Francesco Bagnaia nam alvast een goede start met de beste tijd op de vrijdag. De Ducati rijders ging voor aan Mooney VR46 merkgenoot Luca Marini en aan de eigen teamgenoot Jack Miller, die wel de snelste was in de eerste training

In Moto2 duldde Augusto Fernandez geen tegenstand. Hij domineerde de eerste sessie en trok die lijn door in de tweede training van de vrijdag. Fernandez bleef aan kop voor Red Bull KTM Ajo teamgenoot Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) en voor Fermín Aldeguer (MB Conveyors Speed Up). Onze landgenoot Barry Baltus moet het voorlopig stellen met een negentiende positie voor de RW Racing GP machine.

Vermelden we nog de snelste tijd op vrijdag voor Tatsuki Suzuki (Leopard Racing) in Moto3. De Japanner hield Izan Guevara (GASGAS Aspar Team) en Dennis Foggia (Leopard Racing) achter zich.

Morgen kunnen de heren in de derde vrije training nog vissen achter een plaats in de Q2 en uiteraard zijn er ook de kwalificaties.

error: Alert: Content is protected !!