Home > Circuit > In een notendop: Spa 24 – GT World – IMSA

In een notendop: Spa 24 – GT World – IMSA

Spa 24 – Ezequiel Companc, Oscar Tunjo, Patrick Kujala en Sean Walkinshaw vormen het rijderskwartet op de Mercedes-AMG GT3 van Madpanda Motorsport voor de 24 uur van Spa.

Spa 24 – Op dinsdag 21 en woensdag 22 juni vinden op het circuit van Spa-Francorchamps de testdagen ter voorbereiding van de 24 uur plaats. Ze zijn gratis toegankelijk voor toeschouwers en de teams krijgen elke dag een voormiddagsessie van drie uur en een namiddagsessie van vijf uur om van het circuit gebruik te maken. Dinsdag zal SRO ook een eerste deelnemerslijst openbaar maken.

GT World – Dit weekend wordt op het circuit van Zandvoort de derde manche om de Sprint Cup verreden. De AKKODIS ASP Mercedes-AMG GT3 van Marciello-Boguslavskiy sloot zowel de vrije training als pre qualifying als snelste af. Het Belgische duo Gilles Magnus-Nicolas Baert (Saintéloc Junior Team – Audi) was zevende tijdens de vrije training, die van korte duur was voor Valentino Rossi na een ongeval met de #46 Team WRT Audi. Tijdens de pre qualifying-sessie van 1u20m werden Vanthoor-Weerts (Team WRT – Audi) tweede, met slechts 35 duizendsten achterstand op de beste rondetijd.

IMSA – Op 26 juni rijdt het IMSA WeatherTech SportsCar Championship een wedstrijd van zes uur op het circuit van Watkins Glen die eveneens meetelt voor de Michelin Endurance Cup. In LMP3 vinden we Ugo de Wilde met de Duqueine D08 van Muehlner Motorsports America. In GTD krijgen Jan Heylen en zijn reguliere teamgenoot Ryan Hardwick (Wright Motorsports – Porsche) het gezelschap van Zacharie Robichon. Maxime Martin vormt in deze klasse een team met Roman De Angelis en Ian James op de Aston Martin Vantage GT3 van Heart of Racing Team. Hieronder vindt u de volledige deelnemerslijst.

(Foto: © Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS)

error: Alert: Content is protected !!