Home > F1 > F1: na Red Bull nu ook DRS-problemen voor AlphaTauri

F1: na Red Bull nu ook DRS-problemen voor AlphaTauri

Foto ©: AlphaTauri

Yuki Tsunoda was op weg naar een goed resultaat in Azerbeidzjan, maar een probleem met zijn achtervleugel dwong hem naar binnen te komen. Voor de Canadese Grand Prix zou dit probleem opgelost moeten zijn.

Tsunoda zit dit seizoen beter in zijn vel dan in 2021. De Japanse rijder zit in de kwalificaties en races dicht op zijn teamgenoot en dat was in Azerbeidzjan niet anders. In de race moest hij echter een tweede keer naar binnen omdat een deel van zijn achtervleugel niet openging. Dit leverde hem de ‘Meatball flag’ op en dwong hem naar de pits. AlphaTauri repareerde de vleugel met wat tape tijdens de race in Baku, maar dat zal niet de oplossing zijn voor de GP in Canada. Tsunoda liet weten dat de oorzaak van het probleem is achterhaald en dat de vleugel voor de komende GP is aangepast. Het probleem zal zich dus niet meer voordoen.

Tsunoda had er weinig idee van dat zijn DRS maar voor de helft werkte. Hij begon wel wat meer te glijden, maar dacht dat dit kwam door slijtage van zijn banden. Dat hij de pits in moest was dan ook een verrassing. Tsunoda kon de rest van de race geen gebruik meer maken van DRS en was daarmee kansloos voor een terugkeer in de top tien.

error: Alert: Content is protected !!