Home > F1 > F1: Haas moet update uitstellen

F1: Haas moet update uitstellen

Foto ©: Haas

Haas heeft nog geen update voor de VF-22 in 2022 gebracht en het zal nog wel even duren voor dat gebeurt. Sterker nog, Guenther Steiner laat weten dat de update is uitgesteld.

Haas begon het Formule 1-seizoen 2022 op een positieve noot met een vijfde plaats voor Kevin Magnussen in de Grand Prix van Bahrein. Daarna volgden nog twee top tien finishes voor de Deen in de eerste vier races, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Haas verliest steeds meer terrein op de concurrentie en dat is niet verwonderlijk.

Bij nieuwe reglementen gaat het niet alleen om het bouwen van een goede auto, maar ook om verdere ontwikkeling. In de eerste fase van het nieuwe reglement leer je veel over de nieuwe auto en kunnen updates een groot verschil maken. Het is dan ook opmerkelijk dat de Amerikaanse renstal nog geen updates heeft gebracht.

Er komt een grote upgrade voor Mick Schumacher en Magnussen, maar de rijders zullen nog even geduld moeten hebben. Steiner zegt dat de voor de Franse GP geplande update pas later in het seizoen zal komen. Het doel is nu Hongarije, de laatste race voor de zomerstop, na wat extra controles in de windtunnel.

Haas heeft dit jaar van alle teams de meeste tijd in de windtunnel omdat het vorig jaar als laatste van de constructeurs eindigde. Het wil die tijd goed gebruiken voor de nieuwe update. Steiner zegt dat het de laatste update van het seizoen zal zijn. De focus van het team zal liggen op het ontwerp voor 2023.

error: Alert: Content is protected !!