Home > F1 > F1 Canada: motor van Leclerc valt niet meer te repareren

F1 Canada: motor van Leclerc valt niet meer te repareren

Foto ©: Ferrari

Ferrari heeft bevestigd dat de motor van Charles Leclerc, die de geest gaf in Azerbeidzjan, niet meer te repareren is. Er is daarom een goede kans dat Leclerc een gridstraf zal krijgen in Canada.

De pech voor Leclerc blijft zich opstapelen. Na het verliezen van de races in Spanje en Azerbeidzjan, is er duidelijk iets mis met de Ferrari-motor. Na onderzoek door het Italiaanse team is gebleken dat de motor onbruikbaar is. Hierdoor zal Leclerc een oude motor moeten gebruiken, of een straf met een nieuwe motor moeten nemen.

Als Leclerc een oude motor neemt zal hij het komende weekend vermogen verliezen, op een circuit waar vermogen erg belangrijk is. Een nieuwe motor ligt voor de hand, maar met al drie gebruikte turbo’s zou Leclerc een gridstraf van tien plaatsen krijgen. De vraag is of Leclerc en zijn team die straf willen nemen in Montreal.

error: Alert: Content is protected !!