Home > F1 > F1 Canada: Max Verstappen snelste in eerste vrije training

F1 Canada: Max Verstappen snelste in eerste vrije training

Foto ©: Red Bull

Op vrijdagavond stond de eerste vrije training in de Grand Prix van Canada op het programma. Op het Circuit Gilles Villeneuve was Max Verstappen (Red Bull) de snelste in de eerste training. De Nederlander was sneller dan Carlos Sainz (Ferrari) en Fernando Alonso (Alpine).

Nadat het op donderdag stevig had geregend in Montreal, bleef het voor de eerste vrije training op vrijdag droog op het Circuit Gilles Villeneuve. Het was regerend wereldkampioen Max Verstappen die meteen een snelle tijd neerzette. Maar enkele minuten later moest de Nederlander zijn snelste tijd al afgeven aan zijn teamgenoot, Sergio Perez. Het bleek ook dat Charles Leclerc (Ferrari) nog niet naar een nieuwe turbo had gegrepen, waardoor de Monegask momenteel nog geen gridstraf krijgt. Dat kan morgen wel nog gebeuren als ze bij Ferrari toch van idee veranderen.

Iets voor halfweg was Red Bull nog steeds ongenaakbaar, maar de Ferrari van Carlos Sainz besliste daar even later anders over. De Spanjaard zette een tijd neer van 1.15.441 en is daarmee sneller dan Sergio Perez. Max Verstappen kon wel enkele minuten later meteen onder die tijd van Sainz duiken. De Nederlander was bijna drie tienden sneller dan Sainz. Mercedes had het nog steeds moeilijk, ook in Canada. Iets over halfweg stonden Russell en Hamilton op een twaalfde en vijftiende plek. Er was ook even een momentje voor Tsunoda (AlphaTauri), die even kennismaakte met de muren in Montreal. De Japanner kon gelukkig rijdend terugkeren naar de pits.

Tien minuten voor het einde stonden de Aston Martins van Lance Stroll en Sebastian Vettel verrassend op de vijfde en zesde plek. Ook Alex Albon (Williams) stond knap op de tiende plaats. De meeste rijders wisten zich in het laatste deel niet meer te verbeteren, wat erop duidt dat ze bezig zijn met de voorbereidingen op de race. Uiteindelijk was het Max Verstappen die de snelste tijd neerzette in de eerste vrije training in Canada. De Nederlander was sneller dan Carlos Sainz en Fernando Alonso, die knap derde werd.

error: Alert: Content is protected !!