Home > Circuit > In een notendop: F2 – F3 – F1

In een notendop: F2 – F3 – F1

  • F2 Australië – Gisteren werd door de promotor bekend gemaakt dat de Formule 2, zowel als de Formule 3 volgend seizoen (2023) wedstrijden zullen rijden in het voorprogramma van de Grote Prijs van Australië.
  • F2 Silverstone – Na de race in Bakoe raapten Amaury Cordeel en Roy Nissany bestraffingen. Cordeel krijgt voor zijn volgende wedstrijd een gridstraf van drie plaatsen voor zijn aanrijding. Maar Cordeel raapte ook één strafpunt op zijn licentie en daardoor komt hij op twaalf punten en is er een schorsing voor één race. Geen Cordeel dus in Silverstone.
  • F1 – Samen met de F2 en F3 gaat uiteraard ook de Formule 1 naar Australië. Het contract met de GP van Australië werd verlengd tot 2035. In Italië worden de fans dan weer ongeduldig. De prestaties van Ferrari in de laatste wedstrijden leidde tot het ontstaan van de hashtag #binottoout. Tegenslagen bij Ferrari leidden in het verleden al eens tot “paleisrevoluties”. Afwachten of Binotto deze crisis overleeft.

foto: renault-sport/archief

error: Alert: Content is protected !!