Home > #Hoofdnieuws > GT Open: Q1 TrackRacing in opeenvolging van sterke weekends

GT Open: Q1 TrackRacing in opeenvolging van sterke weekends

Q1 TrackRacing staat letterlijk niet stil, want het Limburgse team onder leiding van Nicolas Vandierendonck, reist van het ene evenement naar het andere en dat in binnen- en buitenland. In Magny-Cours, op pinkstermaandag, reed het duo Filip Teunkens en Jan Lauryssen naar een tweede plaats in de Porsche Endurance Trophy en een vierde plaats algemeen, terwijl amper enkele dagen later het team twee zeges en een podiumplaats in de Porsche Carrera Cup Benelux behaalde en dat op het thuiscircuit in Zolder. Maar dat is nog niet alles. Komend weekend is het tijd voor de Belgische manche van GT Open Cup Europe in Spa en amper een week later is er alweer de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zandvoort. In juli zijn er ook nog eens races voor het Belgische uithoudingskampioenschap en de Europese serie, respectievelijk in Spa en op de Hungaroring. Het moge duidelijk zijn: Q1TrackRacing is bezig aan een intens en succesvol seizoen. 

Foto: © Benny Houbrigts

Even terug naar Midden-Frankrijk en de tweede race van het Belcar Endurance Championship in Magny-Cours op pinkstermaandag: Filip Teunkens en Jan Lauryssen nemen revanche voor hun moeilijke start in Zolder midden mei en eindigden tweede in de Porsche Endurance Trophy en vierde algemeen. “En dat ondanks het feit dat de balans tussen de Porsche 992 GT3 Cup en de andere bolides in de klasse GTA niet optimaal is”, vertelt Nicolas Vandierendonck. “Uiteraard gaan we ervan uit dat de organisatie daar zal bijsturen om de kansen gelijker te verdelen. We gaan nu afwachten wat de wedstrijd in Spa-Francorchamps brengt en evalueren dan. Maar desalniettemin zijn we tevreden met de prestatie van de wagen en het team in Magny-Cours.” 

Lauryssen heer en meester in Pro-Am in Porsche Carrera Cup Benelux

Amper enkele dagen later was het team te gast op Circuit Zolder, met twee wagens in de Porsche Carrera Cup Benelux, één voor vaste waarde Jan Lauryssen in de Pro-Am Categorie en één voor Nicolas Vandierendonck in de AM Categorie. “Ik maakte even mijn comeback om ons team in de kijker te zetten in deze voor ons zeer belangrijke competitie, net zoals ik ook Europees nog enkele malen zal rijden. Het is belangrijk voor Q1 TrackRacing om naamsbekendheid te verwerven en we moeten laten zien tot wat we in staat zijn om zo nog verder te groeien.”

Het weekend in Zolder bracht voor Nicolas Vandierendonck een mooi derde plaats in de eerste race en een ereplek in de wedstrijd op zondag, maar het was vooral Jan Lauryssen die het mooie weer in Zolder maakte, met een dubbele zege in de Pro-Am Categorie, waardoor de Kempense ondernemer zijn leidersplaats in het kampioenschap nog verder verstevigd, een titel die voor Lauryssen één van de belangrijke doelstellingen van het seizoen 2022 is. 

En nu naar Spa!

Echter dat is nog niet alles, want dit weekend tekent het team present op één van de mooiere weekends op het befaamde circuit in de Belgische Ardennen, Spa-Francorchamps. In de GT Open Cup staan twee wedstrijden van 50 minuten op het programma, met een verplichte pitstop. De eerste race gaat van start zaterdag om 17u00, de tweede race is er één met start zondag om 16u15. Tijdens de eerste meeting van het seizoen op Paul Ricard ging Jan Lauryssen met de zege aan de haal in de eerste race en won John De Wilde tweemaal in de AM-categorie, waar hij dan ook leider in het kampioenschap is. In de algemene klassering zijn Dirk Schouten en Lucas Valkre tweede, voor John De Wilde en Jan Lauryssen die om persoonlijke redenen alleen op zaterdag racet in Paul Ricard.

error: Alert: Content is protected !!