Home > F1 > F1: Williams plant auto update om vorm op te krikken

F1: Williams plant auto update om vorm op te krikken

Foto ©: Williams Racing

Hoewel Williams er dit seizoen in slaagde om drie punten te pakken, gescoord door Alex Albon in Australië en Miami, heeft het team veel moeite om regelmatig te concurreren met de rest van het middenveld. Hierdoor is het team uit Grove afgegleden naar de voet van het constructeurskampioenschap, met twaalf punten achterstand op Haas en Aston Martin.

Williams heeft gekozen voor een conservatieve aanpak van haar update plan, maar is nu op zoek naar een verbetering in de nabije toekomst na de introductie van een groot update pakket. Dave Robson, hoofd van de afdeling voertuigprestaties, legde uit dat teams nu “het beste uit hun geld moeten halen” bij het introduceren van update-pakketten vanwege het budgetplafond, en dat in de beginfase van het reglement de meeste nieuwe onderdelen “min of meer als een grote brok” worden geleverd. Robson gaf toe dat Williams “nog niets echt groots” had meegenomen voor de FW44 auto, maar bevestigde dat het nu een tijdspad heeft bepaald om het eerste grote pakket op de auto te krijgen.

De vorm van Aston Martin is aanzienlijk verbeterd sinds zijn Red Bull-concept in Barcelona arriveerde, waardoor het Williams in het klassement voorbij kon streven. Het team had voor de invoering van de nieuwe reglementen aan twee concepten tegelijk gewerkt, en vond dat de nieuwe weg die het is ingeslagen de AMR22-auto een breder werkingsgebied heeft gegeven.

error: Alert: Content is protected !!