Home > F1 > F1: vanaf 2023 weer een GP in Zuid-Afrika?

F1: vanaf 2023 weer een GP in Zuid-Afrika?

Foto ©: F1

Al jaren is er de vraag wanneer de Formule 1 zal terugkeren naar het Afrikaanse continent. In het bijzonder een Grand Prix in Zuid-Afrika, een race die tot 1993 op de Formule 1-kalender stond. Met de komst van Liberty Media lijken die plannen nieuw leven te zijn ingeblazen en groeit de kans met de dag dat de F1 in 2023 naar Zuid-Afrika zal afreizen.

“Er vinden op dit moment een aantal gesprekken plaats. De vooruitzichten zien er heel goed uit, maar er zijn veel partijen bij betrokken. We moeten van allemaal een akkoord krijgen en dan een datum op de kalender zetten en dan kan een formele aankondiging worden gedaan”, vertelt Anton Roux, FIA Senaatslid. Mocht er een race worden georganiseerd op het circuit van Kyalami, dan zou het de eerste keer zijn sinds 1993 dat de Formule 1 weer naar Zuid-Afrika afreist. Dat zou precies na dertig jaar zijn, maar Roux waarschuwt dat het nog niet zeker is. Het plan is dat de F1 Zuid-Afrika al in 2023 aan de kalender toevoegt, maar hij sluit niet uit dat de race in 2024 opnieuw wordt georganiseerd.

Dat heeft alles te maken met het vaststellen van de kalender. Roux verwacht dus wel dat Zuid-Afrika binnen een paar jaar weer een F1-race mag organiseren, wat een enorme opsteker voor het land zal zijn. “Nou, we duimen voor 2023, maar laten we nog even een paar weken wachten en dan kunnen er wat meer mededelingen worden gedaan.”

error: Alert: Content is protected !!