Home > F1 > F1 Canada: vooruitblik van de rijders

F1 Canada: vooruitblik van de rijders

Foto ©: F1

Dit weekend staat de Grand Prix van Canada op het programma. Voor het eerst sinds 2019 reizen de rijders af naar het circuit in Montreal. Dit is wat de rijders zeggen over dit weekend.

Red Bull“We zijn al een tijdje niet meer in Montreal geweest dus het is spannend om terug te gaan en te zien hoe het circuit is, het heeft een vrij unieke lay-out en het zal interessant zijn om te zien hoe de ondergrond is, hopelijk werkt onze auto goed dit weekend. Ik kijk er altijd naar uit om naar Montreal te gaan, het is echt een prachtige stad en nu ik na een 1-2 in Bakoe aankom, zou het geweldig zijn om Canada met hetzelfde resultaat te verlaten”, zegt Max Verstappen.

Sergio Perez: “We gaan naar Canada op een geweldig moment voor het team. Het maximale aantal punten scoren in Bakoe was een geweldig resultaat voor ons allemaal en houdt ons in de strijd om beide titels. Voor mij was het deels een frustrerende dag, maar als je een teleurstellende dag hebt en toch nog tweede wordt en de snelste ronde rijdt, kun je niet zeggen dat het slecht is. Deze auto presteert echt goed op de stratencircuits, dus we hebben er alle vertrouwen in dat we dit weekend opnieuw een sterke prestatie kunnen neerzetten en het momentum aan de top kunnen houden.”

Ferrari – “Ik zal nooit opgeven, dat is altijd mijn mentaliteit geweest. Ik wil winnen, het wereldkampioenschap is lang. We moeten de problemen begrijpen die we hadden, het waren drie harde klappen. Het is geen gemakkelijk moment, maar dit verandert mijn motivatie niet”, vertelt Charles Leclerc.

Mercedes“Omdat we sinds 2019 niet meer in Montreal zijn geweest, zijn we allemaal enthousiast om terug te keren. Het is een prachtige stad en de Canadese fans zijn zeer gepassioneerd over F1. Het circuit is een unieke uitdaging, met chicanes gescheiden door lange rechte stukken. We kijken ernaar uit om te zien wat het weekend in petto heeft en hopen dat we een stap voorwaarts kunnen zetten.”

McLaren“Al mijn favoriete races lijken te beginnen met M, Melbourne, Monaco, Monza en, uiteraard, Montreal. Ik vind het geweldig om na een paar jaar weer naar Canada te gaan. Mijn eerste overwinning behaalde ik daar in 2014. Ik ben enthousiast“, vertelt Daniel Ricciardo.

Lando Norris: “Ik ben opgewonden om terug te keren naar Canada. Het wordt mijn tweede keer dat ik daar race, dus het zal geweldig zijn om weer voor de Canadese fans de baan op te gaan. Ik heb me voorbereid op de simulator en ik voel me klaar voor de uitdaging in deze nieuwe auto’s”.

Alfa Romeo – “Het is geweldig om na zo’n lange tijd weer terug te zijn in Canada. Dit is een stad die de Formule 1 echt omarmt en het is altijd een plezier om hier te komen en te zien hoe de fans ons verwelkomen”, zegt Valtteri Bottas.

Guanyu Zhou: “Het voordeel van back-to-back races is de mogelijkheid om na een teleurstellend evenement meteen de baan op te gaan en dat is ook de insteek die ik voor het weekend heb. Ik concentreer me op de positieve punten van Baku”.

Alpine “Het was een behoorlijk resultaat voor ons om als zevende te eindigen in Bakoe. We moeten onze auto nog beter begrijpen. Het zal heel moeilijk worden voor alle teams om het eens te worden over verandering“, zegt Fernando Alonso.

Esteban Ocon: “Allereerst is het geweldig om terug te komen naar Canada. Het voelt alsof het een tijdje geleden is en ik weet dat het een van de populairdere races op de kalender is”.

AlphaTauri“Ik was erg blij met ons weekend in Bakoe. Canada is weer een stratencircuit en ik denk dat het dit jaar echt een uitdaging wordt. Hoewel het weer een stratencircuit is zoals de laatste twee races, is het een veel snellere lay-out met snellere bochten“, zegt Pierre Gasly

Yuki Tsunoda: “Montreal is nog zo’n ongebruikelijk circuit, met over het algemeen weinig grip en hoge snelheidsbochten, dus we zullen medium-low downforce draaien om een goede snelheid in rechte lijn te krijgen. Ik heb het alleen op de simulator meegemaakt, maar het ziet er interessant uit.”

Aston Martin – “Het is leuk om na een paar jaar terug te komen, het is een extra uitdaging om een ritme te vinden. Maar het zal het wachten waard zijn – het circuit is fantastisch. Het team heeft veel geleerd en de auto voelt beter aan“, zegt Sebastian Vettel.

Lance Stroll: “Ik ben super enthousiast om weer voor een thuispubliek te staan en weer in Canada te racen! We hebben dit seizoen tot nu toe solide progressie geboekt, dus hopelijk kunnen we voor mijn thuispubliek een goed resultaat neerzetten.”

Haas“Het doel is om punten te scoren, dat is zeker. Ik denk dat we de auto hebben om dat te doen en ik kijk er naar uit om erheen te gaan”, zegt Kevin Magnussen.

Mick Schumacher: “Het zal leuk zijn om na Canada nu een beetje een Europees seizoen te hebben. Geen jetlag en korte vluchten – daar kijk ik naar uit!”

Williams“Ik ben super enthousiast om eindelijk naar Canada te gaan voor mijn eerste thuisrace! De kans krijgen om thuis te racen en alle Canadese fans te zien zal een geweldig gevoel zijn. We hebben de kans om Baku achter ons te laten”, vertelt Nicholas Latifi.

Alex Albon: “Canada is een gaaf circuit en het is geweldig om terug te komen. Als je goed bent in chicanes kun je daar goed uit de voeten. Je hebt ook de muren die het echt spannend maken om te rijden. Ik kan niet wachten tot het weekend begint.”

error: Alert: Content is protected !!