Home > #Hoofdnieuws > Rally: Skoda lanceert de nieuwe Fabia

Rally: Skoda lanceert de nieuwe Fabia

Skoda Motorsport heeft in zijn thuisstad Mlada Boleslav in de Tsjechische Republiek zijn nieuwe rallywapen aan de wereld voorgesteld. De Fabia RS Rally2 is bedoeld voor privéteams en pas volledig in de huidige politiek van het merk.

Na enkele maanden ontwikkeling lichtte het team onder leiding van Michal Hrabanek een tipje van de sluier op van een auto die gebaseerd is op de vierde generatie van de Fabia. Er werden talrijke testsessies uitgevoerd in verschillende landen (België, Frankrijk, Italië, Kroatië…) en op alle ondergronden door onder meer Andreas Mikkelsen, Jan Kopecky, Kris Meeke of Marco Bulacia.

Stilstaan betekent achteruitgaan en dat geldt vooral in de motorsport“, legt Hrabanek uit. “Daarom hebben we bij de ontwikkeling van onze Fabia gebruik gemaakt van de ervaring die we met het vorige model hebben opgedaan en hebben we elk detail geoptimaliseerd. Het doel was om ‘s werelds meest succesvolle rallyauto nog te verbeteren. De uitdaging was groot, want sinds zijn lancering in 2015 heeft de opvolger van de Fabia S2000 zich gevestigd als een benchmark in zijn klasse. Volgens de cijfers van april dit jaar hebben de R5, Rally2 en Rally2 Evo meer dan 1.710 overwinningen en 4.116 podiumplaatsen behaald en titels gewonnen over de hele wereld. Er zijn meer dan 450 auto’s verkocht, dat is een derde van alle Rally2’s op de markt. Deze Skoda, die de naam Fabia RS Rally2 meekreeg, slaat een brug tussen het verleden met de 130 RS van de jaren 70 en 80 en het heden, aangezien de meest succesvolle modellen van het merk (Octavia en Enyaq Coupé) de letters RS dragen.

Het debuut van de wagen in competitie is voorzien voor de Acropolis dit seizoen, van 8 tot en met 11 september.

error: Alert: Content is protected !!