Home > VAS > Rallysprint > VAS: terugblik Rally van Wervik

VAS: terugblik Rally van Wervik

De 12 Uren van Wervik, of korter de Rally van Wervik, is meer dan een klassieker. De 46ste editie zag op een stralende lentedag met Davy Vanneste een winnaar uit eigen streek.

(persbericht)

Het was uitkijken naar het duel tussen de DG Sport Citroën C3 Rally 2 van Davy Vanneste en Kris D’Alleine, en het “Nederlandse” exemplaar van ex-F1 rijder Jos Verstappen en Harm Van Koppen. De heren hadden ons in de Monteberg Rally al een wedstrijd om van te snoepen gegeven en Jos Verstappen ontpopte zich toen tot een ijverige en snelle leerling. De concurrentie in Wervik was met deze gewaarschuwd. Het was de gedoodverfde favoriet Davy Vanneste die, moeten we zeggen zoals verwacht, het beste van start ging. Verstappen volgde maar kreeg vier seconden, dan acht en nog eens zeven seconden aan de broek. Zo keek de Nederlander na de eerste lus al aan tegen een deficiet van 20 seconden. Hij moest een tandje bijsteken, maar tegen een doorwinterde rallyman, en in het eigen hinterland van Davy Vanneste, was dat een risicovolle zaak. Het loonde alvast met een scratch voor Verstappen in de vierde proef maar helaas was het spelletje voorbij op KP5. Bij de tweede passage op de proef van Wervik ging Jos The Boss hard van de baan en reed een wiel van de wagen. De opgave was een feit. Bovendien moest op diezelfde vijfde proef de derde geplaatste, Victorien Heuninck, de Evo9 parkeren met een gebroken aandrijfas.

Dat onthoofde de wedstrijd een beetje want terwijl Davy naar een onbedreigde zege reed, schoven de beste Historic wagens op naar het podium. De posities zouden niet meer wijzigen. Bjorn Syx, met de BMW M3 in Groep A uitvoering, pakte de tweede plaats in de wedstrijd en de zege bij de Historics en de Youngtimers. Syx bezette de hele wedstrijd de kop van het Historic luik. De derde podiumtrede van het algemene klassement was voor Paul Lietaer en zijn Opel Ascona 400, winnaar ook van de klasse Oldtimer. Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen reden zich in de kijker door de Alpine A110 aan de voet van het podium te plaatsen.

Geven we nog mee dat Stefaan T’Joens en Greet Passchyn als winnaars van de Divisie 1-2 hun Evo X binnen brachten op een tiende plaats in deze Rally van Wervik, waar het tempo naar goede gewoonte zeer hoog lag.

error: Alert: Content is protected !!