Home > #Hoofdnieuws > BK rally 2023: naar maximaal veertien wedstrijden

BK rally 2023: naar maximaal veertien wedstrijden

Gisteren vond er een overleg plaats tussen de organisatoren van manches van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, de RACB en de BRC Promotor over de toekomst van het Belgisch rallykampioenschap. Het nieuwe format voor het BRC 2023 werd besproken, waarbij er maximaal… veertien rally’s op de kalender van het BRC 2023 zullen staan

De kalender van het BRC 2023 zal maximaal veertien wedstrijden tellen, zes voor het Belgian Rally Championship en veertien voor de Belgian Rally Cup. Alle wagens zijn in alle wedstrijden toegelaten. 

Voor het Kroon-Oil Belgian Rally Championship zullen volgend seizoen zowel de Rally2’s als de RGT’s punten scoren. De rijders kunnen in zeven wedstrijden punten scoren: minimum vijf resultaten uit de zes wedstrijden die op de kalender van het Belgian Rally Championship staan, de zogenaamde mandatory events, aangevuld met maximum twee resultaten behaald in wedstrijden van de Kroon-Oil Belgian Rally Cup. Dat zijn de plannen in grote lijnen, waarbij ook de promotie op televisie van alle 14 rally’s al verzekerd is. 

error: Alert: Content is protected !!