Home > Circuit > WTCR Hongarije: Gilles Magnus tevreden

WTCR Hongarije: Gilles Magnus tevreden

Foto ©: RACB

Gilles Magnus mocht na de meeting op de Hungaroring 35 punten op zijn conto bijschrijven. Onze landgenoot liet onder andere de beste tijd van alle kwalificatiesessies optekenen. Een goed voorteken voor het vervolg van het FIA WTCR-kampioenschap voor de Belg aan het stuur van de Audi RS 3 LMS van Comtoyou.

Gilles Magnus geeft het grif toe: hij trok met enig voorbehoud richting het Hongaarse weekend. Na afloop van de tweedaagse op de Hungaroring was de Belg echter aan het stralen: “Eerst en vooral liet men de 40 kg. succesballast die ons toegekend was vallen”, legt de rijder van de Audi RS 3 LMS uit. “Hoewel de Hungaroring uit nogal wat relatief trage bochten bestaat, voelde mijn auto vanaf de eerste trainingen goed aan. Dat werd bevestigd tijdens de kwalificaties. In Q2 liet ik zelfs de beste tijd algemeen optekenen. Ook in de derde en beslissende fase deed niemand beter. Voor die prestatie kreeg ik nog voor de start van de eerste race 10 bonuspunten.”

Door een klein foutje in Q3 moest de Belgische rijder tevreden zijn met een vierde startplaats. “In de wetenschap dat het hier in Hongarije heel lastig inhalen is legde ik me meer dan ooit toe op een goede start. En dat is ook gelukt. Een fractie van een seconde lag ik zelfs op de tweede plaats, tot een andere rijder brutaal de deur dicht deed. Ik wou geen risico’s nemen en kwam dus als vierde door. De hitte speelde een belangrijke rol en het bleek onmogelijk om de wagen voor me in te halen. Daarom ging ik als vierde over de streep.”

error: Alert: Content is protected !!