Home > #Hoofdnieuws > Porsche Cup Benelux: Harry King is ook de meester van Zolder

Porsche Cup Benelux: Harry King is ook de meester van Zolder

Foto ©: Porsche Cup Benelux

De Porsche Carrera Cup Benelux 2022 was op Circuit Zolder toe aan de tweede meeting van het seizoen en dat in het kader van de Zolder Superprix. Net als in Spa-Francorchamps bij de start van de competitie heeft de jonge Brit Harry King (Parker Revs Motorsport) geen kruimels voor de concurrentie gelaten, met tweemaal de polepositie en tweemaal winst in de wedstrijden op zaterdag en zondag. Achter hem was de strijd enorm met wel erg kleine verschillen.

Zaterdag na het doven van de lichten, nam King het commando in handen en maakte hij niet de minste fout. Achter hem was het drummen geblazen, met Glenn Van Parijs die de tweede plaats overnam van Ghislain Cordeel in de zestiende ronde. Na een contact tussen Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport) waarbij de Limburger in de zandbak van de chicane eindigde. De Safety Car maakte zijn opwachting en de onderlinge verschillen smolten als sneeuw voor de zon. King bleef na de herstart meester van de situatie en behaalde een onweerlegbare overwinning. “Die neutralisatie was niet meteen waar ik op zat te wachten”, vertelde de jonge Brit aan het podium. “Ik bleef echter kalm, ik nam een goede herstart en won uiteindelijk met vijf seconden verschil. Het is duidelijk dat de ervaring die ik in een Porsche heb, me ten goede kwam.”

De start op zondag was om 11u45 en meteen volgde een aanrijding tussen Ziad Geris en de winnaar van de categorie AM op zaterdag, Stijn Lowette. De impact was behoorlijk, dus meteen was het einde race voor de beide heren en werd de race geneutraliseerd. Na vier ronden mocht er weer geracet worden, met King die voor Maassen bleef, Soulet, Freymuth, Van Parijs, Derdaele en Cordeel. De Brit probeerde een gat te maken, maar Maassen klampte aan en het was achter hem dat er zwaar werd gevochten voor iedere meter met Soulet, Van Parijs, Derdaele, Freymuth, Koen en Cordeel! Sebastian Freymuth en Rik Koen verloren tijd na een contact, maar de verschillen bleven klein en de volgorde veranderde niet meer.

error: Alert: Content is protected !!