Home > Moto > Internationaal > Isle of Man TT: Hickman sluit dramatische raceweek af

Isle of Man TT: Hickman sluit dramatische raceweek af

Peter Hickman won dan tenslotte de “Senior race” op het eiland Man op zaterdag. Het was voor Hickman de vierde zege in de TT-week en dat werd hem slechts viermaal voorgedaan in de geschiedenis van de Tourist Trophy.

foto: iomttraces.com

De “senior race” is normaal gezien het sluitstuk van de TT races op Man. Maar regen en ongevallen zorgden voor vertragingen in het schema van deze TT week in 2022. Op vrijdag, normaal gezien de slotdag, werd de Supersport race afgewerkt en gewonnen door Michael Dunlop. Dan was er nog de sidecar race, gewonnen door de broers Ben en Tom Birchall, al jaren de absolute heersers in de sidecar op Man. Maar die race werd vanwege “een incident” met rode vlag stilgelegd in de laatste ronde, waarna een media blackout was tot er een officieel communiqué zou komen van de wedstrijdleiding. Nooit een goed teken dus….

Uiteindelijk werd de Superbike “senior race” dan afgelast en doorgeschoven naar de zaterdag. Op zaterdag waren er identieke omstandigheden als vrijdag, hevige wind over de Mountain course. Peter Hickman scoorde er zijn vierde zege van de week op de Gas Monkey Garage BMW. Grote rivaal en uitdager Dean Harrison (DAO Racing Kawasaki) werd tweede, Conor Cummins (Milenco by Padgetts Honda) eindigde als derde.

Dodelijk ongeval voor Roger en Bradley Stockton

Maar er was ook nog het communiqué van de wedstrijdleiding en dat bevestigde alle onheil dat iedereen al verwachte. Bij het ongeval in de sidecar race van vrijdag kwamen Roger en Bradley Stockton, vader en zoon, om het leven. Dat bracht de zware balans van deze editie 2022 op vijf doden in de Isle of Man TT. Vijf doden en een eerdere blunder met de identiteit van een van de overledenen door de wedstrijdleiding. Waarschijnlijk zal er ernstig worden gediscussieerd bij de evaluatie van deze editie.

error: Alert: Content is protected !!