Home > Circuit > In een notendop: Indycar – F4 Spanje – F4 UK

In een notendop: Indycar – F4 Spanje – F4 UK

  • Indycar – Op Road America, een circuit “oude stijl” in de VS, pakte Josef Newgarden voor Penske een belangrijke zege. Newgarden kon poleman Rossi voorbij tijdens een pitstop (Rossi moest even inhouden om een unsafe release te vermijden) waarna de Andretti rijder nooit meer aanspraak kon maken op de leidersplaats. Winst dus voor Newgarden, met Marcus Ericsson (Ganassi) op de tweede plaats en Rossi op de derde plaats. Voor Newgarden betekent het dat hij terug aansluiting vindt met de kop van het kampioenschap. Daar breidt Ericsson zijn voorsprong uit. Met 293 punten leidt hij voor Will Power (266) en Newgarden (261).
  • F4 UK – In het Britse Formule 4 kampioenschap werd er gereden op Oulton Park. We zagen er drie verschillende winnaars in de drie races met Alex Dunne (Hitech), Daniel Guinchard (Argenti) en Louis Sharp (Carlin). De leiding in het kampioenschap is voor Dunne, met 202 punten, voor Gray (134) en McLaren Junior Ugochukwu (131).
  • F4 Spanje – In Valencia was het Spaanse Formule 4 kampioenschap aan de slag. Nikola Tsolov was er met zijn Campos bolide de grote slokop. Hij won alle drie de races van het weekend en breidt zijn leiderspositie in de tussenstand van het kampioenschap verder uit. Onze landgenoot Jef Machiels haalde voor Monlau een dertiende, een zeventiende en een 22ste plaats.

foto: ©f4spain.org

error: Alert: Content is protected !!