Home > Circuit > GT World Zandvoort : titelstrijd gaat verder

GT World Zandvoort : titelstrijd gaat verder

Foto ©: Circuit Zandvoort

Het seizoen van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS gaat dit weekend (17-19 juni) zijn drukste periode in. De derde stop op de Sprint Cup-kalender brengt het kampioenschap naar Zandvoort. Als de Fanatec Sprintwedstrijden in Brands Hatch en Magny-Cours een indicatie zijn, staat de Nederlandse locatie een zeer competitieve wedstrijd te wachten.

De #32 Team WRT Audi is goed gestart, hoewel Dries Vanthoor en Charles Weerts na een moeizame vijfde plaats in de tweede wedstrijd op Magny-Cours nog 11,5 punten van de leiding in het kampioenschap zijn verwijderd. Het meest succesvolle rijdersduo uit de reeks heeft nog niet gewonnen op het Nederlandse circuit en zal vastbesloten zijn om dat dit weekend recht te zetten. Valentino Rossi hoopt op meer vooruitgang samen met Audi Sport teamgenoot Frédéric Vervisch in de #46. Dinamic Motorsport kende geen ideale start van het seizoen, maar de Porsche-ploeg behaalde in Magny-Cours punten met een tiende plaats voor de #54-combinatie van Christian Engelhart en Adrien De Leener.

Silver Cup en Pro-Am Cup

Met drie overwinningen en een tweede plaats in de eerste vier races, heeft AF Corse duo Ulysse De Pauw en Pierre-Alexandre Jean zichzelf gevestigd als de duidelijke favorieten voor de Silver Cup. De #53 Ferrari-crew staat derde in het algemene Fanatec Sprint-klassement na een uitstekende start van het seizoen en zal vertrouwen hebben in hun kansen op Zandvoort nadat ze op het podium eindigden in Nederland vorig seizoen. Het enige team dat AF Corse tot nu toe heeft verslagen is Saintéloc Junior Team, dat in de openingswedstrijd op Magny-Cours zegevierde met de #26 Audi van Gilles Magnus en Nicolas Baert. De #52 AF Corse Ferrari line-up van Louis Machiels en Andrea Bertolini heeft 27 punten achterstand op de leiders nadat ze zich terugtrokken uit de tweede wedstrijd in Magny-Cours, maar deze ervaren crew is altijd in staat om te vechten in de Pro-Am Cup.

error: Alert: Content is protected !!