Home > Circuit > Ford Fiesta Cup: Philippe Huart en Tomas De Backer verdelen de winst

Ford Fiesta Cup: Philippe Huart en Tomas De Backer verdelen de winst

Foto ©: Ford Fiesta Cup

Tijdens twee uitermate spannende races van de Ford Fiesta Sprint Cup bezorgden Philippe Huart en Tomas De Backer de volle pot voor het team van Ford Peerlings. Een Zolderse veldslag die niet zonder slag of stoot verliep.

In de Dutch Belgian Super Star ging de grootste beker naar Philippe Huart, voor Senna van Soelen en Kobe Pauwels. Ook op het Belgische podium heette Huart de winnaar, voor Kobe Pauwels en, terug-van-weggeweest Giovanni Van Lil en zij kregen het gezelschap van Philip Peerlings, als winnaar van het Ford Dealer Team Championship. ‘Pole’-man Wim Coekelbergs eindigde 4de, voor Tom Feyaerts en Benjamin Abeloos. Geoffrey Vanspringel, die aantrad in de Fiesta, diende de pitlane op te zoeken voor het laten herstellen van een losgekomen achterklep. Philippe Huart : “Ik verwezenlijkte een goede start en nadat ik het geharrewar in de eerste ronden zonder kleerscheuren overleefde, zag ik Tomas (De Backer) in mijn achteruitkijkspiegel opdoemen. Tomas is sneller en ik heb hem meteen voorgelaten. Ook omdat ik op die manier wou vermijden dat het achteropkomende groepje ons zou kunnen bijbenen. Uiteraard kreeg ik de eerste plaats in de schoot geworpen, toen Tomas pech kende.”

Bij het ingaan van de laatste ronde in de tweede race leidde Huart, voor De Backer, van Soelen, Pauwels. Deze laatste zou in de finale ronde niet meer meespelen, geplaagd door een defecte versnellingsbak. In de bewuste Villeneuve-bocht forceerde Tomas De Backer, geheel correct, de doorgang en ging voorbij Huart, die tenslotte in de Haarspeld-bocht zijn tweede plek nog verspeelde aan Nederlander Senna van Soelen. Tomas De Backer: “Ik wist dat ik in die bewuste laatste ronde een ultieme poging moest ondernemen om vooralsnog voorbij Philippe (Huart) te geraken. Ik had voordien gemerkt dat ik aan de Sacramentshelling steeds vlakbij zijn auto zat en dat ik daarop bij het aansnijden van de Villeneuve-bocht een manoeuvre kon forceren. Zo geschiedde.

error: Alert: Content is protected !!