Home > F1 > F1 Azerbeidzjan: Ferrari heeft nog geen antwoord op motorproblemen

F1 Azerbeidzjan: Ferrari heeft nog geen antwoord op motorproblemen

Foto ©: Ferrari

Ferrari-baas Mattia Binotto zegt dat zijn Formule 1-team geen antwoorden heeft over de betrouwbaarheidsproblemen die zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz troffen in de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Leclerc lag aan de leiding van de race, maar moest opgeven met een motorstoring, slechts twee races na een soortgelijke teleurstelling in Barcelona, terwijl Sainz een storing in de remmen had gemeld nadat hij een uitwijkroute was ingereden, waarbij het team verklaarde dat het een hydraulisch probleem was. Haas-rijder Kevin Magnussen gaf ook op met een motorstoring in de laatste van een reeks problemen die Ferrari’s klantenteams hebben getroffen, terwijl Alfa Romeo’s Zhou Guanyu zich ook terugtrok.

Kort na de race van zondag zei Binotto dat het te vroeg was om details te geven over wat er kapot ging of dat de uitvallers gerelateerd waren aan eerdere problemen. “We moeten het nog analyseren en begrijpen”, zei hij. “Ik denk dat je naar de twee auto’s kunt kijken, ze hadden verschillende problemen. Bij Carlos kijken we nu naar het hydraulische systeem en hopelijk komen we er achter.” Binotto vond dat het team de juiste strategie had gekozen voor Leclercs motorstoring, want de Monegask werd vroegtijdig binnengehaald onder een virtuele safety car terwijl beide Red Bull-rijders wegbleven, een zet die hem een handige voorsprong opleverde toen de RB18s stopten.

Volgend weekend staat de Grand Prix van Canada al op het programma.

error: Alert: Content is protected !!