Home > Circuit > Belcar Zolder: PK Carsport leider na twee wedstrijden

Belcar Zolder: PK Carsport leider na twee wedstrijden

Foto ©: Belcar Series

Na de tweede manche van het Belcar Endurance Championship blijft PK Carsport leider in het kampioenschap, maar het Limburgse team voelt de hete adem van de concurrentie in zijn nek. Die concurrentie komt niet alleen van de teams in de klasse GTA, maar ook van de leiders in TA en GTB, Stevens Motorsport en Tip Top Rent. Het kampioenschap is dus erg open en dat belooft voor de volgende race, op 16 en 17 juli in Spa-Francorchamps.

De titelstrijd in het Belcar Endurance Championship is er niet één die zich tot de snelste wagens beperkt. De filosofie van de puntentelling maakt dat alle deelnemers kans op de nationale titel maken en dat is uiteraard de beste motivatie voor de diverse teams om hun beste beentje voor te zetten. Harry Steegmans, Algemeen Directeur Circuit Zolder: “Onze puntentelling voor het algemene klassement voorziet twee delen, met name een relatief beperkte ‘vergoeding’ voor de plaats in het algemene klassement en veel punten per categorie. Daarom maakt iedereen kans op de titel, ook een team dat pakweg met een BMW 325i in de categorie TB uitkomt.”

In de puntenstand leidt het team van Peter Guelinckx, Bert Longin en Stienes Longin met 65 punten na de tweede plaats in Magny-Cours op pinkstermaandag. Dat zijn amper zes punten meer dan het duo Peters-Gulicher in de Tip Top Rent Porsche Cayman en elf meer dan de familie Stevens in hun BMW M2 CS.

error: Alert: Content is protected !!