Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Bautista keizer in Ducati-land

WorldSBK: Bautista keizer in Ducati-land

Alvaro Bautista deed een goede zaak in het weekend voor het WK Superbike op Misano. De Ducati rijder verlaat Italië met twee zeges in de broekzak en de leiding in het wereldkampioenschap.

foto: ©worldsbk.com

Bautista rekende af met zijn rechtstreekse achtervolgers. Jonathan Rea (Kawasaki) moest vrede nemen met een tweede plaats en het brons in de Superpole race. Toprak Razgatlioglu (Yamaha) won dan wel de Superpole race en tikte aan als tweede in race 2, maar dat bracht hem nog steeds minder punten op dan de twee zeges in beide hoofdraces van Bautista. Bautista leidt nu het kampioenschap met 220 punten, voor Rea (184) en Razgatlioglu (141). Volgende week is de volgende afspraak er al want dan racen de heren op Donington.

Voor de volledigheid vermelden we nog een dubbelzege voor Dominique Aegerter (Yamaha) in de Supersport, voor merkgenoot Baldassarri. Aegerter diept zijn voorsprong op Baldassarri in de tussenstand van het kampioenschapp verder uit. In Supersport300 waren er zeges voor Yamaha rijder Matteo Vanucci en Kawasaki rijder Alvaro Diaz. In de tussenstand van het kampioenschap houdt Garcia 20 punten voorsprong op Marc Garcia.

error: Alert: Content is protected !!