Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: Toyota cruist naar zege, Picariello leidt in LMGTE Am

Le Mans 24: Toyota cruist naar zege, Picariello leidt in LMGTE Am

In Le Mans is er deze nacht eigenlijk bijzonder weinig gebeurd in de 90ste editie van de grootste autorace ter wereld. Toyota leidt nog steeds met beide wagens, al is het verschil tussen de #8 van Hirakawa-Buemi-Hartley en de #7 van Kobayashi-Conway-Lopez wel iets groter geworden.

Foto: © Jens Mommens

De Glickenhaus #709 van Westbrook-Mailleux-Briscoe is derde, maar al op vier ronden. Enkel in LMGTE Pro is de situatie helemaal op zijn kop gezet, met nu een strijd tussen Corvette en Ferrari, terwijl Porsche eigenlijk in het verlies is geduwd. Laurens Vanthoor zag zijn teamgenoot Michael Christensen vannacht van de baan gaan met een lekke band en mag eigenlijk alle podiumambities opzij zetten. In LMGTE Pro leidt de overblijvende Corvette van Sims-Tandy-Milner.

In LMP2 volgt Jota met Stevens-Da Costa-Gonzalez nu als vierde algemeen. In de klasse zelf heeft de #38 Jota een voorsprong van een ronde op de #9 Prema Oreca 07 van Kubica-Deletraz-Colombo en de tweede wagen van Jota, de #28 van Jones-Rasmussen-Aberdein is derde. WRT moet het stellen met een achtste, elfde (Dries Vanthoor) en zestiende plaats. In LMP2 Pro/Am is DKR Engineering met Jean Glorieux knap tweede, achter Algarve Pro Racing.

In LMGTE Am is het de #99 Porsche van onder meer Alessio Picariello aan kop gaat. De verschillen met de concurrentie zijn echter zeer klein en ‘Am’ Andrew Haryanto moet nog drie uur rijden. Jan Heylen is negende, Sarah Bovy elfde.

error: Alert: Content is protected !!