Home > Circuit > In een notendop: WTCR – ETCR – EuroNASCAR

In een notendop: WTCR – ETCR – EuroNASCAR

Foto ©: WTCR

  • WTCR – In de eerste race van de dag was het de Spanjaar Mikel Azcona (Hyundai) die de overwinning op zijn naam mocht schrijven. Azcona was bijna twee seconden sneller dan de Fransman Yann Ehrlacher (Cyan Racing Lynk & Co). Zijn landgenoot Nathanael Berthon (Audi) mocht mee op het podium. Onze landgenoot Gilles Magnus (Audi) viel net naast het podium en eindigde als vierde. In de tweede race op zondag was het de Uruguayaan Santiago Urrutia (Cyan Performance Lynk & Co) die de snelste was op de Hungaroring. Urrutia was bijna vier tienden sneller dan de Brit Robert Huff (Zengo Motorsport) en de Argentijn Nestor Girolami (All-Inkl.com). Gilles Magnus had het moeilijker dan in de eerste race en eindigde als zesde, op bijna negen seconden van Urrutia. Binnen twee weken staat de volgende race op de kalender in Spanje, op het circuit van Motorland Aragón.
  • ETCR – Onze landgenoot Maxime Martin (Romeo Ferraris) won zondag de Super Final in de Pool Fast reeks op de Hungaroring. Martin was bijna anderhalve seconde sneller dan de Zweed Mattias Ekström (Cupra), die ook de leider is in het klassement. De teamgenoot van Martin, Giovanni Venturini, eindigde als derde. Maxime Martin doet met deze overwinning een goede zaak in het klassement. In de Pool Furious was het de Fransman Adrien Tambay (Cupra) die de snelste was. Tambay was bijna twee seconden sneller dan zijn teamgenoot, de Brit Tom Blomqvist. Bruno Sprengler (Romeo Ferraris) mocht mee op het podium als derde. Volgend weekend staat de volgende race op de kalender in Spanje, op het Circuito del Jarama.
  • EuroNASCAR – Op het Brands Hatch circuit in Engeland was de Israelische rijder Alon Day, die met zijn Chevrolet Camaro uitkomt voor het Belgische PK Carsport, de snelste. De Italiaan Nicolo Rocca (CAAL Racing) werd tweede. Zijn land- en teamgenoot Gianmarco Ercoli eindigde als derde. Onze landgenoot Marc Goossens, die uitkomt voor Speedhouse, eindigde als tiende. In de tweede race was het de Zweed Alexander Graff (Speedhouse) die de snelste was. Graff was iets meer dan twee tienden sneller dan Giorgio Maggi (Race Art Technology). De Tsjech Martin Doubek (Hendriks Motorsport) eindigde als derde. Binnen een kleine maand staat de volgende race op de kalender in de EuroNASCAR. Dan wordt er gereden in Italië, op de Autodromo di Vallelunga.
error: Alert: Content is protected !!