Home > Circuit > In een notendop: Superprix Zolder

In een notendop: Superprix Zolder

Supercar Challenge (race 2) – Na winst op zaterdag, wonnen Thomas Piessens en Sam Dejonghe ook de wedstrijd op zondag in hun Norma M20FC van Deldiche Racing. Ze hadden 24 seconden voorsprong op Roger Grouwels in een Nissan GT-R GT3, die op een seconde gevolgd werd door de Bentley Continental GT3 van Bob Herber. Brent Verheyen reed de eerste wedstrijdhelft met zijn Norma aan kop. Zijn teamgenoot Ian Gepts moest door problemen met de benzinetoevoer net na de pitstop opgeven. Verheyen kreeg met een rondetijd van 1:29.050 nog wel de snelste wedstrijdronde achter zijn naam.

Pieter Denys en Tim de Borle werden met een Ligier JS 2 van Xwift Racing Events dertiende algemeen en wonnen Supersport 2 Division. Chris Voet en Bart van den Broeck schreven de klasse Sport Division met een Peugeot RCZ Cup op hun naam.

Ford Fiesta Sprint Cup (race 1) –  In de derde ronde nam Tomas De Backer de leiding tot hij na negen ronden zijn wagen door problemen met de aandrijving aan de kant moest zetten. Philippe Huart erfde zo de koppositie en won met 1,125 seconden voorsprong op Senna van Soelen. Kobe Pauwels vervolledigde het podium.

Ford Fiesta Sprint Cup (race 2) – In de laatste ronde van een spannende wedstrijd wist Tomas De Backer de leiding te ontfutselen van routinier Philippe Huart. De Backer won voor van Soelen en Huart. De zesde, Kobe Pauwels, finishte op slechts 4,074 seconden van de winnaar.

BMW M2 Cup Benelux (race 2) – Bas Koeten Racing boekte een dubbel met Maxime Oosten op het hoogste schavotje voor het duo Warmerdam-Rappange. Berry van Elk was derde. Fred Caprasse eindigde vierde en eerste in het Belgische klassement.

Mazda MX5 Cup – Bij de eerste wedstrijd ging Marcel Dekker Niels Langeveld en Pim van Riet voor. Race 2 werd gewonnen door Langeveld voor András Király en Dekker.

error: Alert: Content is protected !!