Home > Circuit > In een notendop: FIA F2 en Indycar

In een notendop: FIA F2 en Indycar

  • FIA F2 Azerbeidzjan – Dennis Hauger won voor Prema de hoofdrace in de Formule 2 in Baku, nadat raceleider Juri Vips nog crashte in de slotfase. De hele race was trouwens nogal chaotisch en werd geplaagd door vele incidenten en opeenvolgende safety car en virtual SC periodes. Naast Hauger mochten Logan Sargeant (Carlin) en kampioenschapsleider Felipe Drugovitch (MP Motorsport) mee op het podium. Onze landgenoot Amaury Cordeel (Van Amersfoort) zat in een aanrijding met Olli Caldwell en diende op te geven. In het kampioenschap diept Drugovitch zijn voorsprong verder uit en de Braziliaan lijkt goed op weg naar de F2 titel.
  • Indycar Road America – Op het circuit van Road America (Wisconsin, VS) ging de pole naar Alexander Rossi (Andretti Dallara-Honda). Hij zal er vanavond starten voor Josef Newgarden (Penske Dallara-Chevy) en Alex Palou (Ganassi Dallara-Honda), waarmee de grote teams ieder een ijzer in het vuur hebben voor deze wedstrijd.

foto: ©indycar.com

error: Alert: Content is protected !!